Viața satului

Viticultorii din Cirligele vor sa picheteze firmele de asigurari

Dana Lepadat
3 iul 2006 983 vizualizări
Acestia au anuntat ieri ca vor da in judecata firmele de asigurari pentru ca refuza sa-i despagubeasca in urma grindinei din 21 mai

Viticultorii din comuna Cirligele, ale caror plantatii de vita de vie au fost distruse de grindina pe 21 mai, s-au intrunit ieri pentru a cincea oara cu reprezentantii Directiei pentru Agricultura si ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului pentru a gasi o solutie privind despagubirile pe care ar trebui sa le primeasca de la societatile de asigurari. Este vorba de firmele Asirom, Allianz Tiriac si Asiban cu care s-au incheiat contracte de asigurare la inceputul anului. Desi au fost anuntati in prealabil de intrunire, reprezentantii firmelor de asigurari au lipsit, dupa cum ne-a declarat primarul comunei Cirligele Stefan Moscu. Lipsa reprezentantilor societatilor de asigurari de la aceasta intrunire, tacerea lor, le consideram un raspuns care determina cetatenii asigurati sa considere actiunea in instanta singura solutie de a-si cistiga drepturile legale. Cetatenii comunei Cirligele vor apela la toate autoritatile publice ale statului (Presedentie, Guvern, Ministerul Agriculturii, Avocatul Poporului etc.) pentru a determina o pozitie oficiala vis-a-vis de banii publici care au fost alocati din bugetul statului pentru subventionarea politelor de asigurare care nu si-au atins, prin refuzul nejustificat al asiguratorilor, obiectivul urmarit", se arata intr-un comunicat de presa al viticultorilor din Cirligele, asumat de primarul Stefan Moscu. Dupa cum sustin viticultorii, societatile de asigurari refuza sa-i despagubeasca invocind o clauza potrivit careia despagubirile se acorda doar dupa ce via intra pe rod, fapt care nu se intimplase in momentul producerii fenomenelor meteo periculoase. Drept urmare, viticultorii au decis la sedinta de ieri ca vor da in judecata societatile de asigurari pentru a-si dobindi drepturile. De asemenea, viticultorii vor sa solicite primarului general al Capitalei, Adrian Videanu, o autorizatie pentru a realiza mitinguri de protest la sediile societatilor de asigurare implicate in acest conflict, in asa fel incit, personalul din conducere sa ia act de doleantele lor. In comunicatul primit la redactie este mentionat si faptul ca viticultorii vor avea sprijinul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Totodata, acestia sint sustinuti si de secretarul general al judetului, Romeo Paul Postelnicu, care se numara printre cei pagubiti de grindina. Viticultorii din Cirligele adreseaza un apel la solidaritae si Federatiei Viticultorilor din Vrancea pentru sustinerea demersurilor pe care urmeaza sa le intreprinda in instanta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.