Viața satului

Fermierii mai pot cere pană maine primele pentru oi şi capre

Silvia Vrînceanu
16 mai 2012 1852 vizualizări
Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an u inspectorii de la APIA anunţă că vor verifica fermele între 21 mai şi 20 august

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialilor beneficiari că numai până la 18 mai 2012 pot depune cererea de plată aferentă anului în curs, pentru “Plăţile naţionale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine şi caprine”. De acest sprijin pot beneficia producătorii agricoli, crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale. Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la centrul APIA judeţean / local pe a cărui rază teritorială se află ferma. Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli înscrişi cu cod unic de identificare în evidenţa APIA, pentru femele ovine şi/sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu. Fermierii trebuie să aibă un efectiv de  minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei şi care să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 20 august 2012. Important de ştiut este că cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de animale, viză care atestă efectivele pentru care se poate solicita primă. Cererile pot fi completate şi online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru beneficiarii care solicită primă pentru un efectiv mai mare de 500 capete. Controlul la faţa locului se desfăşoară în perioada 21 mai – 20 august 2012. La centrele APIA au fost depuse până pe 16 mai 40.000 de cereri de solicitare a primei pe cap de animal 6, 1 milioane de animale. În Vrancea sînt înregistrate 165.455 de oi şi 23.291 de capre, cele mai multe în zona de munte, potrivit statisticilor de la DSVSA. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.