Viața satului

Agricultorii pot cere subvenţii pentru bovine

Mihai Boicu
15 mai 2012 2328 vizualizări
Ieri a început depunerea dosarelor pentru subvenţiile privind prima exploataţie pentru bovine. Termenul limită de înregistrare a solicitărilor la Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA) este 30 iunie

Agricultorii trebuie să depună documente care să ateste provenienţa animalelor pentru exploataţie. Pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 15 iulie 2011 – 30 aprilie 2012, solicitanţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă cel puţin trei bovine, varsta acestora să fie de minimum 6 luni la 30 aprilie 0212, iar exploataţia să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei. Subvenţia poate fi cerută de producători persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale. (M. BOICU)

Producătorii de lapte care nu au declarat cat vand sunt penalizaţi


Producătorii şi cumpărătorii de lapte care nu şi-au depus declaraţiile anuale de cotă de lapte pană pe data de 14 mai, inclusiv, riscă să fie penalizaţi. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) atrage atenţia că producătorilor de lapte care nu au depus în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte din rezerva naţională. “Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deţinători de cotă vor transmite împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal”, se arată într-un comunicat de presă al APIA. De asemenea, pentru cumpărătorii de lapte care nu au declarat ce cantităţi achiziţionează sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi de întarziere, începand cu data de 15 mai. Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01% din cantităţile de lapte care au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întarziere, iar suma trebuie să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 de euro. APIA avertizează că netrimiterea declaraţiei anuale poate atragerea pierderea dreptului cumpărătorilor de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.