Viața satului

ITRSV a dat amenzi de 271.500 lei în acest an

Mihai Boicu
29 apr 2012 2111 vizualizări
Au fost depistate două infracţiuni în urma tăierilor ilegale de arbori, cu un volum de masă de lemnoasă de 108 mc, iar prejudiciile făcute în pădurile private a fost de 44.618 lei

Utilizarea Sistemului Informaţional Integrat de Urmărire a Trasabilităţii Materialelor Lemnoase – SUMAL a dus la reducerea fenomenului tăierilor ilegale, susţine Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vînătoare Focşani. De la începutul acestui an pînă în prezent, instituaţia a efectuat 112 controale şi a aplicat 51 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 271.500 lei. Au fost constatate două infracţiuni în urma tăierilor ilegale de arbori, cu un volum de masă de lemnoasă de 108 mc. Prejudiciile făcute în pădurile private a fost de 44.618 lei. “Cu ocazia controalelor privind circulaţia materialelor lemnoase şi a activităţilor de prelucrare şi comercializare s-au confiscat 9 mc material lemnos”, se arată în materialul prezentat la şedinţa Colegiului Prefectural de săptămîna trecută. În Vrancea sînt 520 de operatori în SUMAL, dintre care cinci ocoale de stat, cinci ocoale silvice private, obşti şi agenţi economici autorizaţi. În ceea ce priveşte situaţia suprafeţelor de pădure cu rol de protecţie, Gicu Ţicoiu, adjunctul ITRSV, a spus că în Vrancea sînt 175 de hectare. “Pădurile nu sînt atît de depreciate. La Slobozia Ciorăşti, din 44 hectare sînt vrăfuite (tăiate exagerat – n.r.) doar 10%”, a spus reprezentantul ITRSV. Acesta a spus că Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) urmează să identifice proprietarii terenurilor pe care se află aceste păduri pentru a se încheia contracte de administrare. Pe unele drumuri, cum ar fi E 85 sau DN 2 L Tişiţa – Panciu, există proiecte de înfiinţare a unor păduri din 2005 – 2006, însă sînt probleme cu proprietarii, deoarece sînt foarte mulţi. În aceste condiţii, autorităţile ar putea apela la exproprieri avînd în vedere că este vorba de lucrări de utilitate publică. La precedenţa şedinţă a Colegiului Prefectural s-a decis înfiinţarea unei comisii formată din reprezentanţii mai multor instituţii care să verifice situaţia pădurilor cu rol de protecţie din Vrancea. (Mihai BOICU)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
tricu, acum 4274 zile, 21 ore, 3 minute, 7 secunde
taiati cat mai mult ca ce rost are dupa noi
pespu, acum 4274 zile, 21 ore, 31 minute, 19 secunde
atat de putin
Aurelian, acum 4350 zile, 20 ore, 45 minute, 30 secunde
Astia sunt banditi..... SE TAIE lemn fara acte foarte mult ....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.