Viața satului

S-a lansat proiectul "Antreprenor rural european"

Mihai Boicu
26 apr 2012 1593 vizualizări
Cele trei cursuri organizate sînt gratuite pentru persoanele din mediul rural şi care nu lucrează în sectorul public

Vrîncenii din mediul rural au posibilitatea de a-şi dezvolta competenţele manageriale, în comunicarea în limba engleză şi utilizarea calculatorului în cadrul proiectului „Antreprenor rural european”, care a fost lansat ieri în Vrancea. Acest proiect este finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi are ca parteneri trei firme care se ocupă fiecare de cîte o componentă a programului. Grupurile ţintă sînt formate din persoanele inactive din mediul rural, cele aflate în căutarea unui loc de muncă, manageri şi angajaţi din rural, precum şi persoanele implicate în agricultura de subzistenţă, care nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru a beneficia de programe de finanţare ale UE, cum ar fi Măsura 141. „Motivaţia noastră este să încercăm să le dăm oamenilor o speranţă, să ieşim din această inerţie, să le deschidem un pic viziunea spre alte oportunităţi, să mergem spre alte zone decît cele agricole”, a spus Gabriel Olariu, coordonator tehnic. Acesta a spus că în cursul implementării proiectului în alte şapte judeţe au întîlnit situaţii în care persoanele din mediul rural nu ştiau să-şi facă cunoscute produsele, să-şi formeze o piaţă de desfacere. Persoanele care vor să participe la cursuri trebuie să aibă vîrsta de minimum 16 ani, să locuiască şi să lucreze sau să înveţe în mediul rural şi, foarte important, să nu lucreze în sectorul bugetar. De asemenea, finanţatorii proiectului au impus condiţia ca o persoană să nu poată participa decît la un singur curs, în condiţiile în care la început putea să se înscrie la toate trei. Partenerii în implementarea proiectului sînt SC Euro Training an Education Center SRL, SC Centrul de Pregătire în Informatică SA şi Fundaţia CODECS pentru Leadership. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.