Viața satului

Vama mai întîrzie să ceară bani viticultorilor

Mihai Boicu
8 apr 2012 1134 vizualizări
Proprietarii de crame nu au primit încă nici o hîrtie de la Vamă prin care să fie informaţi că au de plătit garanţii pentru vin şi să-şi majoreze capitalul social minim.

“Am sunat la Vamă şi mi-au spus că nu au primit aprobarea de la departamentul de accize de la Ministerul Finanţelor pentru a trimite deciziile”, ne-a spus Toader Manole, preşedintele Federaţiei Viticultorilor Vrancea. Amînarea este binevenită, pentru că în Comisia de buget a Camarei Deputaţilor nu s-a adunat cvorum pentru a se elimina din Codul Fiscal birurile puse deţinătorilor de antrepozite de vinificaţie. Potrivit HG 50/2012, cei care produc pînă la 500.000 litri de vin ar trebui să plătească o garanţie de 5.000 de euro şi să aibă un capital social minim de 25.000 de euro. Producătorii care depăşesc această cantitate au sume duble de plătit. În altă ordine de idei, Ministerul de Finanţe ar putea elimina interdicţia ca gospodăriile individuale să comercializeze vin. “Cei de la Ministerul Finanţelor au întrebat Federaţia Viticultorilor cît ar trebui să stabilească preţul vinului. În acest mod, vinul de la ţară ar putea fi vîndut direct consumatorilor sau la antrepozite. Gospodăriile individuale produc 85% din cantitatea de vin a Romaniei”, a afirmat Toader Manole. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.