Viața satului

Anularea garanţiilor pentru podgoreni bate pasul pe loc

Mihai Boicu
26 mar 2012 1050 vizualizări
Comisia de buget finanţe din Camera Deputaţilor nu se poate întruni deoarece nu sînt suficienţi parlamentari la lucrări

Amendamentul depus de deputatul Alin Trăşculescu pentru anularea garanţiilor pentru antrepozitele de vin şi constituirea capitalului social minim nu a fost nici acum adoptat. Comisia de buget finanţe din Camera Deputaţilor nu s-a putut întruni deoarece nu au fost deputaţi pentru a asigura cvorumul, mai ales că parlamentarii opoziţiei sînt în grevă. “Amendamentul este depus, sper să intre pe ordinea de zi a şedinţei de mîine (azi  - n.r.). Sînt probleme cu cvorumul, deoarece este o comisie la care avem nevoie şi de deputaţii opoziţiei. Sperăm să fie suficienţi parlamentari. Sînt sigur că amendamentul va fi aprobat, întrebarea este cînd”, a spus Alin Trăşculescu, preşedintele PDL Vrancea. Parlamentarul susţine că dacă raportul pe fond privind OG 30/2011 va fi aprobat de Comisia buget finanţe atunci introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor nu va fi o problemă, avînd în vedere că puterea deţine majoritea în Biroul Permanent. Pînă la finalul acestei luni mai sînt doar patru zile, timp în care ar trebui ca modificările aduse Codului Fiscal să fie aprobate în forma favorabilă producătorilor. Ministerul de Finanţe a fost de acord să amîne cu o lună aplicarea prevederilor HG 50/2012, timp în care în Camera Deputaţilor să fie scoase din lege obligativitatea garanţiei şi a capitalului social minim pentru producătorii de vinuri liniştite. Cei care produc pînă în 500.000 de litri ar trebui să constituie o garanţie de 5.000 de euro, cu toate că vinul nu este produs accizabil şi să aibă un capital social de minim 25.000 euro. Pentru cantităţile mai mari de vin, sumele se dublează. Speriaţi de sumele mari cerute şi ameninţaţi cu intrarea în faliment, mulţi deţinători de antrepozite vor să renunţe la acest statut şi să devină mici producători de vinuri liniştite, care pot produce şi comercializa cel mult 100.000 litri de vin. În acest caz, condiţiile impuse sînt mai puţin dure decît în cazul antrepozitelor. În Vrancea sînt în jur de 110 antrepozite fiscale, însă mai mult de jumătate s-ar putea desfiinţa de teama legislaţiei dure. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.