Viața satului

Info-Rural: Bilieşti Primăria îşi face strategie de dezvoltare

Mihai Boicu
18 mar 2012 1556 vizualizări
Primăria Bilieşti vrea ca dezvoltarea viitoare a localităţii să se facă în baza unei strategii. În consecinţă, autorităţile locale au angajat o firmă care să realizeaza “Strategia de Dezvoltare Locală”.

Contractul are o valoare de 64.600 lei şi a fost încredinţat prin procedura de cumpărare directă firmei Hugebo SRL din Focşani. Avînd în vedere că echivalentul în euro este de 14.813 euro autorităţile locale au acoperirea legală pentru a justifica alegerea unei proceduri mai puţin transparente. Scopul strategiei este stabilirea politicilor, obiectivelor, identificarea soluţiilor şi a direcţiilor de acţiune capabile să asigure accelerarea şi susţinerea dezvoltării comunei Bilieşti, precum şi dezvoltarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii tehnico – edilitare a comunei, se arată în anunţul publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. (M. B.)

Răstoaca: Se modernizează dispensarul

Primăria va cheltuit 438.192 lei pentru reabilitarea, modernizaea, mansardarea pentru birouri a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea dispensarul uman şi cabinetul stomatologic din localitate. Dintre cele şapte firme care au vrut să obţină contractul, cea mai avantajoasă ofertă a fost considerată cea a societăţii Construcţii Complexe SA Buzău. Fondurile necesare realizării investiţiei sînt asigurate de la bugetul local. (M. B.)

Gugeşti: Se repară Căminul şi se fac alei

Primăria investeşte aproape 1,3 milioane de lei în reabilitarea Căminului Cultural din localitatea şi realizarea de alei pietonale. Prima investiţie este în valoare de 636.966 lei şi va fi realizată de firma Inspecon SRL Focşani. Realizarea de alei şi parcări va costa bugetul comunei 637.023 lei. Dintre cele patru oferte prezentate, cea mai avantajoasă a fost considerată cea a firmei Sotirex Bacău, cea care s-a ocupat în această iarnă şi de deszăpezirea drumurilor judeţene. Cele două investiţii au fost anunţate de primarul Vasile Vatră încă de la începutul anului şi vor fi suportate din bugetul local. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.