Viața satului

Turul Vrancei rurale: Garoafa: Buget la jumătate, lucrări la fel

Mihai Boicu
29 ian 2012 1553 vizualizări
Localitatea a primit de la buget jumătate din sumele repartizate anul trecut, iar în consecinţă vor avea de suferit lucrările publice.

Potrivit datelor publicate de Direcţia de Finanţe, comuna a primit pentru acest an suma de 361.000 lei, reprezentînd cote defalcate din impozitul pe venit. “Se va cunoaşte acest lucru la lucrări de întreţinere, pe investiţii, cheltuieli de material, de personal. O să închidem mai devreme lumina în comună ca să facem economii şi, cum spunem noi, o să le placă hoţilor”, a declarat primarul Gheorghe Maghiaru. (M. B.)

Slobozia Ciorăşti: Secretarul a promovat pe post


O fostă angajată a Prefecturii Vrancea este noul secretar al comunei, după ce a promovat săptămîna trecut ă examenul susţinut la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Mihaela Savin a lucrat la resurse umane şi a venit pe acelaşi post la primărie, în urma reducerilor de personal care s-au făcut în cadrul Prefecturii. Aceasta a fost singurul candidat la concurs, întrucîţi alţi angajaţi ai primăriei nu îndeplineau condiţiilede participare. Postul de secretar al comunei a devenit vacant în urmă cu mai mulţi ani, după un incindent în care a fost implicat cel care ocupa postul la data respectivă, iar de atunci a fost ocupat prin delegaţie. (M. B.)


Corbiţa: Primăria a închiriat un utilaj pentru deszăpezire


Autorităţile locale au închiriat un autogreder pentru a deszăpezi drumurile comunale. Utilajul a lucrat sîmbătă, timp de nouă ore, pe DC 13, DC 14, DC 23, pentru a le reda circulaţiei. “Nu am avut eveniment deosebite în ultimele zile. Doar o singură zi, miercurea trecută, a fost închisă şcoala. După aceea s-a putut circula cu microbuzul”, a spus primarul Emil Tacu. Utilajul a fost închiriat doar pentru o zi de la o firmă care a mai efectuat lucrări în comună. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gheorghe Romanasul, acum 4463 zile, 11 ore, 36 minute, 10 secunde
Stie el ce stie Ghyury ! Ca si el umbla "la vreme de noapte" prin crasme.Asa ca n-o sa-l vada nimeni cand se intoarce pe zece carari.Cat despre furat, treaba-i alta.El fura la lumina zilei !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.