Viața satului

Info-Util:

Mihai Boicu
22 ian 2012 1435 vizualizări
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că va solicita Comisiei Europene ca în ţara noastră terenurile agricole să nu poate fi vîndute nerezidenţilor pînă în anul 2020.

  La ora actuală, aproape 8% din suprafaţa agricolă este utilizată de străini, care şi-au făcut simţită prezenţa şi în Vrancea. Aceştia cumpără terenuri prin intermediul firmelor mixte.

Seceta pedologică moderată şi puternică se va menţine în estul şi sudul Moldovei, potrivit prognozei agrometeorologice din intervalul 18 – 25 ianuarie. Situaţia s-ar putea ameliora uşor în urma precipitaţiilor din ultimele zile.

Preţul mediu pentru grîul de panificaţie anunţat de Ministerul Agriculturii pe baza datelor raportate la începutul acestei luni se ridică la aproximativ 0,75 lei/kg. În urmă cu un an preţul ajungea chiar şi la 1 leu/kg. Cum recolta obţinută anul trecut a fost foarte bună, preţurile au scăzut. Surse din piaţă arată că marii traderi de cereale vor încerca să forţeze o creştere a preţului prin blocarea pieţei.

 

astăzi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.