Viața satului

Info-Rural:Boloteşti: 20 de hectare în intravilan

Mihai Boicu
22 ian 2012 1825 vizualizări
Autorităţile locale au atras în intravilanul comunei o suprafaţă de aproape 20 de hectare de teren, pe care sînt circa 200 de loturi de case.

“La ora actuală lucrăm la planul urbanistic general. Este nevoie de drumuri de acces, trebuie să extindem reţeaua electrică”, a declarat primarul Ştefan Sîchin. În altă ordine de idei, edilul spune că la ora actuală, localitatea aproape a rezolvat problema fondului funciar, deoarece mai sînt doar cinci dosare “care nu s-au lămurit”. De asemenea, pentru a nu exista probleme cu stabilirea graniţelor comunei, autorităţile din Boloteşti a fost de acord să cedeze o suprafaţă de teren în favoarea comunei Vidra. (M. B.)

Ţifeşti: Podul peste Putna va fi terminat în acest an

Podul peste rîul Putna care face legătura dintre comunele Ţifeşti şi Boloteşti va fi reparat în acest an, potrivit primarului Gabriel Postolache. “Lucrările vor începe cînd va veni vremea caldă”, a afirmat primarul. Firma Vega Galaţi a realizat anul trecut o serie de lucrări de consolidare, însă din cauza iernii lucrările nu au putut fi consolidate. În pod au apărut gropi iar parapeţii nu mai există pe mai multe porţiuni, şi în plus unii dintre şoferii care vor să ajungă în Ţifeşti aleg o rută ocolitoare, pe la Bizigheşti. Reabilitarea podului costă peste 2 milioane lei, iar fondurile provin de la Ministerul Dezvoltării. (M. B.)

Năruja: Primăria a mai plătit din datorii

Autorităţile locale au reşit să mai reducă din datoriile pe care le au la constructori pentru investiţiile începute în anii trecuţi şi abandonate, care se ridicau la 1,4 milioane lei. Printre acestea se află şi podul peste Zăbala. “Am plătit 1 miliard lei vechi în decembrie, iar cînd facem bugetul mai achităm 1 miliard lei vechi”, a declarat primarul Cristian Panţuş. De asemenea, primăria a plătit şi circa jumătate din datoriile de peste 40.000 de lei la firma care a realizat instalaţia de iluminat în comună pentru sărbătorile de iarnă. Total Strada a obţinut în instanţă aprobarea de a bloca conturile primăriei. Problema este că penalităţile se ridică la acelaşi nivel cu datoriile propriu – zise. De asemenea, la pod doar penalităţile reprezintă 200.000 lei. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eu, acum 4469 zile, 14 ore, 39 minute, 27 secunde
bravo lui s-o faca si PDL-istul de la Cimpineanca nu sa darame camine culturale, dar la ceva contructiv nu se pricepe ci la ceva demolativ.
Cocos, acum 4469 zile, 17 ore, 21 secunde
Nu-i prost primarul rosu de la Bolotesti.Atragerea in intravilan a unor terenuri "atrage" banuti frumosi si in buzunarul sau.El e invatat cu numerarul ca asa a ajuns, dintr-o familie de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.