Viața satului

Info-Rural:Goleşti: Se repară căminul cultural

Mihaela Beșleagă
4 dec 2011 2193 vizualizări
Primăria a scos la licitaţie lucrările de reabilitările ale căminului cultural din localitate, iar fondurile necesare derulării acestei investiţii sînt suportate din bugetul local.

Contractul a fost cîştigat de firma Conbeta, cu sediul în comună, care va cîştiga suma de 137.000 de lei, fără TVA. Numărul total de oferte în urma publicării pe SEAP a anunţului de participare la procedura de achiziţie a fost de şase. În mod curios, patru dintre firmele înscrise nu au mai prezentat nici o oferta şi, în consecinţă, au fost respinse. Printre acestea s-a aflat şi societatea de construcţii a primarului din Bîrseşti, Costică Hîrşu. A cincea firmă eliminată din cursă a susţinut că va executa lucrarea cu mai puţini bani decît cîştigătorul licitaţiei. (M. B.)

Ţifesti: 39.000 lei pentru iluminat

Autorităţile locale au investit suma de 39.000 de lei în suplimentarea numărului de becuri destinate iluminatului stradal al localităţii. “Îmbunătăţim calitatea iluminatului public prin înlocuirea becurilor care consumă mai mult cu becuri economice”, a declarat primarul Gabriel Postolache. În final, în localitate vor fi cu 250 de becuri mai multe faţă de cele 600 existente la momentul actual. Chiar dacă numărul de becuri va fi mai mare, primăria va plăti aceeaşi sumă la factura de energie electrică, în jur de 110 milioane de lei vechi.

Homocea: Au “dispărut” o mie de localnici

Comuna Homocea numără, după efectuarea recensămîntului populaţiei, 6.800 de locuitori faţă de 7.800 cîţi erau înainte. Deşi există şi unele suspiciuni că nu toţi recenzorii şi-au făcut datoria, primarul Neculai Ionescu spune că de vină este migraţia localnicilor către oraşe sau chiar în străinătate, dar şi scăderea sporului natural, cu toate că mulţi locuitori sînt de etnie romă. “Eu speram să am peste 8.000 de locuitori, nu mai puţini. Scăderea mă afectează, deoarece suprafaţa şi numărul de locuitori reprezită un criteriu la împărţirea fondurilor”, a declarat primarul comunei. Potrivit acestuia, 600 de locuitori sau declarat de etnie romă faţă de doar doi la recensămîntul din 2001.  Unul din motive este că autorităţile au derulat proiecte pentru romi şi i-au “îndemnat” să-şi recunoască originile. (M. B.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.