Viața satului

Prefectul şi preşedintele PDL au venit la ziua fiilor comunei Ţifeşti

Mihai Boicu
13 nov 2011 2317 vizualizări
Trăşculescu a promis ceva asfalt în comună prin PNDI u cei prezenţi la manifestări au plecat acasă cu Aforismele lui Bandrabur

Cei mai de seamă dintre locuitorii comunei Ţifeşti s-au întîlnit sîmbătă la căminul cultural pentru a participa la a doua ediţie a manifestării dedicată fiilor localităţii care s-au remarcat prin activitatea profesională şi contribuţia adusă la dezvoltarea comunei. Autorităţilor locale şi invitaţilor din comună şi din alte judeţe li s-au alăturat şi prefectul Sorin Hornea, dar şi preşedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trăşculescu. “Probabil că anul viitor vom cumula această acţiune cu ziua comunei”, a anunţat cu această ocazie primarul Gabriel Postolache. La iniţiativa acestuia, Consiliul Local a contribuit la eveniment cu suma de 4.500 de lei. Prefectul Sorin Hornea l-a lăudat pe primar pentru fondurile pe care le-a adus în localitate, printre care cele pentru asfaltare sau realizarea de parcuri. “Aţi avut parte de un primar destoinic, bătăios, care s-a luptat ca un leu pentru a obţine aceste fonduri”, a spus noul reprezentat al Guvernului în Vrancea. Profesorul Titi Macarie, unul dintre iniţiatorii evenimentului le-a vorbit apoi celor prezenţi despre oamenii din comună şi istoria “ţării viilor” sau “cetăţii vinului”, aşa cum s-a referit la localitate. În continuare a urmat un moment artistic realizat de elevi de la şcolilor din Ţifeşti. Sceneta umoristică şi dansurile pe muzică modernă sau populară i-au încîntat pe cei prezenţi şi au constituit cel mai reuşit moment al întîlnirii fiilor comunei. La un moment dat şi-a făcut apariţia şi preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, căruia primarul i-a mulţumit pentru ajutorul dat “pentru că nu puteam să intru la doamna Udrea doar pentru că sînt primarul Postolache de la Ţifeşti”. “Împreună cu Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, vom mai realiza şapte km de drumuri în localitate”, a anunţat Alin Trăşculescu. Petrică Popescu, un alt iniţiator al evenimentului, a prezentat personalitatea lui Dumitru Oancea, care a reuşit în urmă cu şapte decenii să iniţieze mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea localităţii. Cele mai de seamă iniţiative ale sale au fost înfiinţarea unei bănci populare care să finanţeze investiţiile locale, dar şi realizarea alimentării cu apă a Ţifeştiului. Un alt fiu al comunei, inginerul Petrică Trifan, care a sprijinit evenimentul de la prima ediţie, le-a dăruit participanţilor cîteva exemplare din cartea “Aforisme pentru mileniul III”, scrisă de scriitorul păncean Ionel Bandrabur şi pe care a editat-o. Participanţii au plecat de la manifestare cu promisiunea că vor reveni şi la ediţiile următoare. (Mihai BOICU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dollar prod, acum 4545 zile, 23 ore, 33 minute, 28 secunde
Hornea si Trasculescu se plimba pe benzina platita de contribuabili, mai ceva ca Ceausescu. In loc sa va tot faceti imagine pe banii romanilor, mai bine ati trece la munca, chiulangiilor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.