Viața satului

Investiţii în silozuri şi vinificaţie de peste 7milioane de euro

Mihai Boicu
8 nov 2011 1653 vizualizări
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a aprobat nouă proiecte din Vrancea la Măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”

Potrivit raportului de evaluare rectificat publicat în urmă cu cîteva zile, valoarea investiţiilor în agricultură declarate eligibile se ridică la 7,4 milioane de euro. Afacerea momentului în agricultură sînt silozurile, deoarece ultimii ani au arătat că au de cîştigat cei care îşi stochează producţia şi o valorifică atunci cînd preţurile cresc. Din acest motiv, din proiectele aprobate de APDRP, cinci au ca obiect acest gen de investiţii. Cel mai valoros este cel implementat de o firmă din Mărăşeşti, în valoare de 3,5 milioane de euro, care vrea să înfiinţeze silozuri pentru depozitarea cerealelor, ce vor funcţiona cu energie regenerabilă. Alţi trei oameni de afaceri din agricultură investesc în înfiinţarea, dotarea şi modernizarea de combinate de vinificaţie. Analizînd valoarea proiectelor, concluzia este aceea că strugurii nu sînt o investiţie foarte atractivă deoarece într-un singur caz se vor cheltui peste 1 milion de euro. În schimb, o firmă din comuna Străoane va investi nu mai puţin de 3,3 milioane de euro într-o fabrică de procesare a legumelor. Proiectele depuse la Măsura 123 au fost reeavaluate, după ce au fost sesizări cu privire la cele declarate eligibile după publicarea primului raport. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.