Viața satului

Agricultorii trebuie să plătească impozit pînă pe 15 noiembrie

Mihai Boicu
4 nov 2011 1584 vizualizări
Contribuabilii care realizează venituri din activităţi agricole au obligaţia ca pînă pe 15 noiembrie să facă plăţi anticipate.

În această categorie intră veniturile din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole, valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare. Potrivit Codului Fiscal, impozitul anticipat pentru această categorie de contribuabili se plăteşte în două tranşe, jumătate pînă la 1 septembrie inclusiv şi jumătate pînă la 15 noiembrie inclusiv. Pentru stabilirea plăţilor anticipate, organul fiscal va lua ca bază de calcul venitul anual estimat, în toate situaţiile în care a fost o depusă o declaraţie privind venitul estimat pentru anul curent sau venitul net din declaraţia de impunere pentru anul fiscal precedent. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.