Viața satului

Info-Rural

Mihai Boicu
3 oct 2011 1638 vizualizări
Valea Sării: Dispensar uman nou

Autorităţile din comuna Valea Sării vor construi un dispensar uman nou, potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Construcţia va costa 421.000 lei, fără TVA. La procedura de cerere de oferte derulată prin intermediul SEAP s-au prezentat trei firme. Oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic a fost depusă de SC Alvi Construct SRL, din Goleşti, care a obţinut contractul. (M. B.)

Vizantea – Livezi: Drum asfaltat spre Cîmpuri

Vega 93 Galaţi a terminat lucrările de asfaltare a DJ 205 Vidra – Cîmpuri, care are cea mai mare suprafaţă din cei 20 km pe teritorul comunei Vizantea. “Se putea circula şi pînă acum, dar drumul era foarte prost. Drumul ajută foarte mult, deoarece aparţinem de trezoreria de la Panciu şi trebuie să mergem acolo tot timpul”, a declarat primarul Fănică Ciubotaru. Acesta speră să reuşească să repare şi podul de la Piscul Radului, afectat de ploi, însă procedura de achiziţie a fost contestată şi va fi întîrziată. Lucrarea costă circa 500.000 lei, din care primăria are 200.000 lei în acest an, iar diferenţa anul viitor. Autorităţile locale au terminat de plătit un buldoexcavator şi vor avea astfel bani pentru investiţie. (M. B.)

Garoafa: Investiţii de 360.000 lei

Autorităţile locale au făcut în acest an investiţii de 360.000 lei, chiar dacă primarul este social – democrat şi proiectele pe fonduri europene i se resping pe bandă rulantă, după cum susţine Gheorghe Maghiaru. Piaţa din localitate a costat 70.000 lei, la fel ca şi piaţa din satul Bizigheşti, unde legumicultorii îşi vindeau acum recolta pe marginea drumului judeţean. De asemenea, autorităţile au cheltuit 75.000 lei pentru reabilitarea Căminului Cultural, 25.000 lei pentru gardul de la şcoala din Ciuşlea, 70.000 lei pentru pietruire şi 50.000 lei pentru decolmatări. Cele mai importante surse proprii de finanţare ale comunei sînt veniturile obţinute de la Agroind Doaga, precum şi 300.000 din redevenţa percepută pentru concesionarea a 220 hectare pentru construirea de centrale eoliene. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
SR, acum 4587 zile, 15 ore, 50 minute, 8 secunde
Daca e vorba de Alvi construct sigur vor face o treaba nu buna, ci foarte buna! Sunt varza! Cata spaga au data ca sa castige licitatia? Tot ei au reabilitat si scoala de la Valea Sarii!!. Fac lucrari citeste integral
cetatean, acum 4588 zile, 1 ora, 11 minute, 55 secunde
VIZANTEA-LIVEZI e cea mai tare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O comuna uitata de lume in ultimi 50 de ani dar pe care Primarul Fanica Ciobotaru a scoso la lumina. Multa bafta in continuare, putere de munca si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.