Viața satului

Cel mai bun an agricol din ultimul cincinal

Mihai Boicu
7 aug 2011 1847 vizualizări
Directorul Directiei de Agricultura spune ca in acest an productia agricola este buna nu doar cantitativ si calitativ, ci si prin preturile obtinute

Costica Neata, seful Directiei Agricole, a declarat ca 2011 este cel mai bun an agricol din ultimii ani, daca nu chiar din ultimul deceniu. “Marii producatori au obtinut si recolte de 6.000 kg de griu la hectar. Cei mici au obtinut productii mai mici, in functie de tratamentele pe care au reusit sa le aplice”, spune directorul DADR Vrancea. Preturile vehiculate la griu sint bune si variaza in jurul sumei de 0,65 lei, datorita cererii ridicate. Cu toate acestea, foarte multi proprietari de griu care prefera sa-l depoziteze si sa astepte o eventuala crestere a preturilor, asa cum s-a intimplat anul trecut. Si in acest an este posibil sa se intimple un fenomen asemanator din cauza cererii mari de pe pietele externe. “Acest an agricol este unul foarte bun nu doar din punct de vedere cantitativ si calitativ, cit si din perspectiva preturilor oferite producatorilor. Au mai fost ani in care s-au obtinut productii bune, dar in care preturile au fost mici”, a precizat Costica Neata. In acest an s-au cultivat aproape 28.000 de hectare de griu, un pic mai putin decit anul trecut. O evaluare precisa a productiei din acest an in Vrancea va mai dura, intrucit Directia Agricole trebuie sa colecteze date de la toate primariile. Pina acum insa rezultatele indica ca vrincenii care au pariat pe cereale vor avea de cistigat. De asemenea, rapita, a carei recoltare s-a incheiat mai demult, a avut productii bune. Floarea soarelui este o alta cultura care aduce profit in ultimii ani, in unele localitati suprafetele cultivate dublindu-se comparativ cu anul trecut. Este si cazul comunei Paunesti, unde exista o fabrica de ulei care poate prelua recoltele din zona. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.