Viața satului

Cadastrul gratuit trebuie terminat pană în 2018

Mihai Boicu
13 nov 2016 1653 vizualizări
lipsa cadastrului va duce peste caţiva ani la pierderea subvenţiilor

Operaţiunea de realizare a cadastrului gratuit pentru terenurile din extravilan trebuie să se încheie pană în anul 2018, pentru ca fermierii să poată beneficia în continuare de subvenţii. Oficialii europeni intenţionează ca din anul 2020 să acorde subvenţii pe fermă şi nu pe suprafaţă, nu ca pană acum. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a încheiat în acest an contracte de finanţare cu primăriile pentru realizarea cadastrului gratuit şi le-a acordat suma de 30.000 de euro pentru fiecare. ”În principiu, pană în anul 2018 trebuie să finalizăm cadastru. Dacă nu reşim să cadastrăm extravilanul pană atunci, va fi foarte dificil să putem acorda subvenţiile, pentru că aceasta este strategia pe care doreşte să o implementeze Comisia Europeană şi pentru statele noi mebre. Noi, Romania, avem un specific. De exemplu, dacă un fermier german a luat în ultimii ani o subvenţie de 100.000 de euro pe fermă, acestuia i se va menţine subvenţia în continuare, cu condiţia să rămană fermier. La noi, deoarece nu există acest istoric, s-a introdus plata pe suprafaţă. Dacă se ajunge la concluzia că trecem pe fermă, iar agricultorul are o problemă cu exploataţia sa, atunci nu va mai putea lua subvenţii”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, pentru StiriAgricole.ro. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2691 zile, 4 ore, 15 minute, 15 secunde
Daca e asa de ce nu se mareste strocu? Ce se asteapta de se intarzie atat de mult? Oricum in ,,provincia europeana,, Vrancea nu s-a facut mai nimic nici pe aceasta linie ca in multe altele. De ce oare citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.