Viața satului

Două păşuni din Cîmpineanca au fost concesionate

Mihai Boicu
28 apr 2014 1642 vizualizări
Suprafaţa totală a păşunilor este de 64,51 hectare.Pe una dintre păşuni este amplasată o stană cu proprietarul căreia oamenii spun că nu se pot înţelege.Autorităţile precizează că acesta nu mai e în legalitate şi că va fi evacuat după semnarea contractelor

Autorităţile din Cîmpineanca au concesionat ieri două păşuni din comună, potrivit noii legislaţii în vigoare. Ofertanţii au depus documentele ieri dimineaţă, cu puţin timp înainte de ora limită pentru deschiderea ofertelor.  O păşune cu suprafaţa de 7,8 hectare a fost concesionată lui Coman Spulber, care deţine un număr de 50 de capre, acesta oferind o sumă de 56 lei pe hectar pe an. Pentru a doua suprafaţă de păşune, de 56,71 hectare, s-au asociat trei persoane, pentru a îndeplini condiţia necesară în ceea ce priveşte numărul de animale. Costică Popa, Dumitru Vasiliu şi Costel Robu au împreună 570 de oi şi au oferit 55 de lei pe hectar pe an. Potrivit procedurii, pană maine pot fi depuse contestaţii la licitaţie, după care, dacă nu sunt probleme, autorităţile locale au obligaţia ca pană pe 5 mai să încheie contractele cu caştigătorii licitaţiei. Concesionarea păşunii de 7,8 hectare a fost o veste bună pentru locuitorii din strada Hotarului, care s-au plans de relaţia cu proprietarul stanei care funcţionează în zonă, Toader Gîtlan, cu care susţin că nu se pot înţelege. Oamenii prezenţi la deschiderea ofertelor ieri au spus că stana e prea aproape de case, iar cainii umblă liberi, speriind oamenii. Potrivit primarului Ştefan Paraschiv, acesta a primit pană acum suprafaţa pentru păşunat prin hotărare a Consiliului Local Cîmpineanca. “Abia din acest an se organizează licitaţie şi el nu s-a înscris. Nu se mai află în legalitate şi trebuie să meargă la proprietăţile sale private. Nu s-a supus nici acţiunilor veterinare care au avut loc anul trecut. Eu am încercat să împac pe toată lumea”, a declarat primarul Ştefan Paraschiv. Membrii comisiei de licitaţiei au arătat că în contracte trebuie precizată clar distanţa stanelor faţă de locuinţe, pentru a nu mai exista probleme cu localnicii. “Pană pe data de 30 aprilie este perioada de contestaţie, după care trebuie semnate contractele pană pe 5 mai. După aceea vom apela la organele în drept pentru a-l evacua pe domnul Gîtlan”, a spus viceprimarul Constantin Pietroianu, preşedintele comisiei de licitaţie. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.