Trei persoane reţinute pentru înşelăciune prin metoda „Accidentul”
Poliţiştii din Vrancea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”.
Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. La data de 25 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 5 percheziţii într-un penitenciar, precum şi la locuinţe din judeţul Giurgiu şi din municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. La activităţi au participat şi poliţişti de la Direcţia Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la inspectoratele de Poliţie Judeţene Giurgiu şi Galaţi. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, trei persoane, faţă de care a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, respectiv complicitate la infracţiunea de înşelăciune. Prejudiciul cauzat este de 19.200 de euro şi 4.000 de lei. Cele trei persoane urmează a fi prezentate Judecătoriei Focşani, cu propunere de arestare preventivă.
Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii vă recomandă:
Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului! Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale! Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi!
CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?
În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.
Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau
2) în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii. (Dan CHIRIAC)