Ultima oră

Reacția Poliției la plângerea locuitorilor din zona “Pomicola” Focșani, care acuză că au fost lăsați la cheremul spărgătorilor de locuințe

Ziarul de Vrancea
12 oct 2018 4937 vizualizări

Ne-a sosit la redacție reacția Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea la plângerea locuitorilor din zona “Pomicola” Focșani, ce spun că au fost lăsați la cheremul spărgătorilor de locuințe. Subiectul a fost abordat în ediția de astăzi vineri, 12.10.2018, a Ziarului de Vrancea și îl puteți citi accesând titlul alăturat:Locuitorii ansamblului rezidențial “Pomicola” Focșani se plâng că sunt lăsați la cheremul spărgătorilor de locuințe

  Buletinul de presă nr.  18701  din 12 octombrie 2018 editat de Compartimentul de relații publice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.

  Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, la data de 12.10. ac., în vederea corectei informări a opiniei publice, Compartimentul de Relații Publice din cadrul I.P.J. Vrancea este abilitat să comunice următoarele:

În noaptea de 6-7 octombrie ac., în zona rezidențială “Pomicola”, aflată în curs de dezvoltare, au fost înregistrate două infracțiuni de furt calificat și patru de tentativă la furt calificat din locuință, fiind sustrase sume de bani și bunuri în valoare totală de aproximativ 1.700 de lei.

În prezent, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani efectuează cercetări și alte activități specifice în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere penală a acestora și recuperării prejudiciului creat.

La nivelul Poliției municipiului Focșani, imediat după comiterea faptelor, au fost dispuse măsuri suplimentare de acoperire a zonei cu patrule de poliție pe linie de siguranță și ordine publică,  atât în zona „Pomicola”, cât și în celelalte zone aflate în curs de dezvoltare imobiliară de la periferia municipiului Focșani.

Pe această cale, facem apel către cetățeni ca în momentul în care constată situații în care le-ar putea fi pusă în pericol integritatea fizică sau patrimonială, să apeleze prin S.N.U.A.U. 112 polițiștii, singurii competenți în a gestiona astfel de situații și să nu aibă inițiative proprii care pot avea consecințe nedorite.

RECOMANDĂRI PENTRU PROTEJAREA LOCUINŢEI

DACĂ LOCUIŢI LA CASĂ:

Puteţi monta un sistem de:

•    supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea casei; 

•    protecţie perimetrală ce avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine în curtea dumneavoastră; 

•    iluminare cu senzori de mişcare. 


Mai mult decât util pentru liniştea familiei dumneavoastră poate fi:

•    instituirea unui sistem de supraveghere a vecinătăţii; 

•    interzicerea accesului în locuinţă şi refuzul de a da informaţii despre dvs., bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima; 

•    apelarea la o persoană de încredere care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate în uşă ori în cutia poştală, pe perioada cât lipsiţi de la domiciliu; utilizarea sistemului de securitate antiefractie care trebuie sa devină un obicei firesc, precum inchiderea uşii; 

•    prezenţa unui câine; 

•    evitarea depozitării în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare 

Şi lumea  virtuală este parte din viaţa noastră

•    Nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori.


Faceţi-le inaccesibile pentru persoane necunoscute şi manifestaţi o atenţie sporită la datele şi fotografiile pe care le postaţi. 

•    Evitaţi prieteniile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu dezvăluiţi date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoaşteţi doar în mediul online.

•    Atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceţi acest lucru public pe internet.

DACĂ  LOCUIŢI  LA BLOC:

•    montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil; 

•    asiguraţi dotarea cu incuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările supli-mentare; 

•    asiguraţi-vă că dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia; 

•    la intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună iluminare; 

•    instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video; 


•    montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră; 

•    conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora; 

•    montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă;

•    dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă. 

      Încuietoarea trebuie montată corect, în așa fel încât să fie imposibil accesul din exterior la șuruburile de prindere, iar cilindrul să fie complet introdus în corpul broaştei, pentru a evita ruperea lui.

Citiți și:Locuitorii ansamblului rezidențial “Pomicola” Focșani se plâng că sunt lăsați la cheremul spărgătorilor de locuințe

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.