Ultima oră

Proiectul ”C@rte în sate” pentru copiii din satele izolate ale munților Vrancei -nominalizat la Gala Națională a Voluntarilor

Ziarul de Vrancea
4 dec 2018 834 vizualizări

Vestea despre acestă nominalizare apare pe contul de facebook Silvia Vrinceanu Nichita, coordonatoarea proiectului destinat copiilor deosebiți, din satele izolate ale munților Vrancei: ” EchipaLuiCărțilă a fost nominalizată la Gala Nationala a Voluntarilor, în domeniul artă și cultură. Vă dăm Regatul Lecturii pentru fiecare vot!”

Și directorul Bibliotecii județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Margareta Tătăruș într-o postare pe contul său de facebook apreciază la superlativ această nominalizare și își îndemnă prietenii și cunoscuții să voteze proiectul ”C@rte în sate - Ateliere de lectură pentru copiii din satele izolate ale munților Vrancei”

”Gala Naționaă a Voluntarilor își caută câștigătorii! Știu că toate proiectele înscrise sunt despre învingători, câștigători, oameni... mici sau mari. Uitați-vă peste toate. Sunt uimitoare. Ca oameni implicați, idei de milioane și porți deschise către viitor. 

Eu am votat cu Vrancea, desigur.  Proiectul carte@insate merită votul nostru. Nu doar pentru că a deschis sufletele copiilor către lectură. Ci, poate, doar sau decât, pentru că a ajuns acolo unde Poveștile dau Viață unor Suflete. Votează și TU ceea ce te reprezintă. Vrancea este aici - http://galavoluntarilor.ro/detalii_finalist/596. Mult succes, Silvia! Mult succes Poveștilor rostite acolo unde Biblioteca lipsește! Sau acolo unde Poveștile prind Aripi către un Viitor dincolo de cuvinte...”-Margareta Tătăruș -contul de facebook

Citiți în continuare prezentarea proiectului postată grație nominalizării menționate  spre a fi votată  pe site-ul  galavoluntarilor.ro

c@rte in sate. Ateliere de lectura pentru copiii din satele izolate ale muntilor Vrancei

Asociația "Eu, tu și ei" Focșani

Număr voluntari: 30

Descriere: 2018 a fost pentru voluntarii povestași ai Asociației "Eu, tu și ei" despre copiii din sate, despre cărți și povești duse cu "valiza lui Cărțiță" prin satele uitate de la poalele munților, despre lectură cu voce tare prin livezi, despre copilărie alergată pe ulițe prăfuite, dar mai ales despre zeci de adolescenți și profesori care au decis să-și ofere în dar vacanța de vară copiilor din satele de care nu prea a auzit nimeni dar care există pe hartă. Atelierele de lectură "c@rte în sate" au adus în jurul cărților deschise peste 200 de copiii din 30 de sate mici, în care am găsit uneori doar o mână de copii. Acesta a fost modul voluntarilor de a fi patrioți, de a celebra Centenarul României moderne. Fiecare vară are o poveste, dar proiectul “c@rte în sate - Ateliere de lectură pentru copiii din satele izolate ale munților Vrancei” nu este o iubire de o vară. Este o poveste care trebuie să ajungă în fiecare sat din România. Iar voluntarii "c@rte în sate" sunt exemplul viu că această poveste poate deveni realitate. Dăruiește și tu o carte copiilor din satele uitate, copiiilor isteți, dar cu mâini aspre, care ne așteaptă la capătul unor drumuri care par să nu ducă nicăieri. Sunt copiii României profunde de care vorbim din păcate prea rar.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.