Pacienta transportată îi ia apărarea ambulanțierului care a rămas fără permis vineri, la ieșire din Bolotești:„Mi-au pus viaţa în pericol. Vreau să fac plângere penală”

Ambulanțierul din Cluj care a rămas fără permis vineri, după ce a fost suprins conducând cu viteza de 142 km/ h pe DN2 D în afara localității Bolotești, a apelat a serviciile unui avocat pentru a ataca sancțiunea aplicată de polițiștii vrânceni.
„Atipicitatea cazului este dată tocmai de faptul că era în timpul serviciului, cu maşina de serviciu, cu ambulanţa, avea un pacient a cărui stare de sănătate s-a agravat”, a declarat avocatul acestuia, Octavian Blăjan, pentru observatornews.ro.
Reprezentanții IPJ Vrancea au declarat că agentul care l-a sancționat pe ambulanțierul din Cluj a respectat legea. „Conducătorul auto a fost sancționat conform OUG 195 din 2002 republicat, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, a transmis Lidia Brașoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.
În același timp, pacienta, care a fost inițial stabilizată la UPU Focșani și ulterior transportată la Galați, a transmis că intenționează să facă o plângere penală după ce starea de sănătate i se va îmbunătăți, întrucât consideră că viața i-a fost pusă în pericol.
„Mi-au pus viaţa în pericol. Dacă făceam stop cardio-respirator? Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir. Iar pe domnul poliţist nu l-a interesat nimic. Avea un act la mână care dovedea că el însoţea un pacient şi că era nevoie să se deplaseze la o Unitate de Primiri Urgenţe pentru că starea mea s-a degradat. Acel poliţist efectiv nu i-a dat voie. Vreau să fac o plângere penală, dar acum încă îmi este rău, mă chinui”, a transmis Angela Zaharia, pacienta transportată cu serviciul de ambulanță privat.
Faptul că starea de sănătate a pacientei se agravase a fost confirmat de managerul Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani, Codruța Neagu, care a declarat că femeia, diagnosticată cu un carcinom mamar, a ajuns la UPU Focșani cu atacuri de panică și tulburări anxio-depresive în tratament.
Ambulanțierul, care a fost amendat și a rămas fără permis timp de 90 de zile, spune că a decis să accelereze după ce pacientei i s-a făcut rău, deși ambulanța pe care o conducea nu este prevăzută cu girofar și sirenă, fiind folosită la transportul pacienților stabili.
„Mi-a spus că trebuie să întocmească un proces verbal pentru că am încălcat legea, am depăşit limita de viteză. L-am rugat să mergem în unitatea UPU, să întocmim procesul acolo, şi din nou a refuzat”, relatează ambulanțierul Cristian Marcu. După ce ambulanțierul a apelat 112 pentru a cere ajutor, alte două echipaje de poliție au venit la fața locului și unul dintre acestea l-a ajutat să ajungă de urgență la UPU Focșani.
Rămâne de văzut ce se va stabili în instanță cu privire la acest caz și dacă măsurile aplicate de polițiștii vrânceni sunt în conformitate cu legea.
Sursă informații: observatornews.ro