Ultima oră

Medicul vrâncean Alexandru Velicu este noul președinte al Agenției Naționale a Medicamentului

Ziarul de Vrancea
4 ian 2018 5188 vizualizări
Fotografie preluată de pe site-ul politicidesanatate.ro
Fotografie preluată de pe site-ul politicidesanatate.ro

Informația apare pe site-ul politicidesanatate.ro: ”Numirea a fost făcută printr-un ordin semnat de ministrul Sănătății, Florian Bodog” și a fost confirmată pentru Agerpres de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore. Așa cum Ziarul de Vrancea a publicat aici, Alexandru Velicu era din 7 Septembrie 2017 vicepreședinte al aceleiași Agenții. El îl înlocuieşte începând de astăzi, joi 04 Ianuarie 2018, pe fostul preşedinte Nicolae Fotin, căruia i-a expirat mandatul.

Înainte de a absolvi facultatea de medicină, Alexandru Velicu a fost elev al Colegiului Național Unirea din Focșani, în perioada 1997-2001. El are o experiență de peste opt ani în domeniul privat al serviciilor medicale de sănătate, urmată de o activitate de aproape 5 ani în domeniul legislativ, în cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților. Medicul Alexandru Velicu este fiul inginerilor focșăneni Ioana și Florin Velicu

Alexandru Velicu a explicat într-un scurt interviu acordat în exclusivitate revistei Politici de Sanatate care sunt prioritățile sale în noua funcție de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului. Citiți în continuare acest interviu:

”Cum explicati aceasta schimbare brusca in conducerea ANMDM? 

Recunosc faptul ca nu vizam aceasta functie. Dupa cum am zis de la bun inceput, de cand am pasit pentru prima data in Agentie, sunt un om de echipa si tot ce mi-am dorit a fost sa lucrez cat mai bine impreuna cu toti specialistii pe care i-am gasit aici. Alaturi de ei am descoperit lucruri noi, specifice activitatii unei agentii nationale a medicamentului si mi-am adus aportul avand in vedere expertiza pe care am acumulat-o in cariera profesionala de pana acum. Sigur ca aceasta responsabilitate ma onoreaza. As vrea ca prin ceea ce fac sa ajut cat mai multi pacienti, pe de o parte, iar pe de alta parte, impreuna cu colegii mei, imi doresc sa ducem la bun sfarsit proiectele asumate.

Care ar fi, in viziunea dumneavoastra, un top al prioritatilor pentru perioada imediat urmatoare?

Prioritara acum este Ordonanta de Urgenta care vizeaza organizarea, functionarea, regimul de salarizare si multe alte aspecte care tin de buna functionare a Agentiei, la care se adauga proiectele in care ne-am implicat deja cu totii inca de anul trecut.

O alta prioritate este sa dezvolt Serviciul de Studii Clinice. Am ridicat aceasta problema si in cadrul mesei rotunde care a avut loc la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, eveniment la care m-ati invitat, si unde am tras un semnal de alarma asupra faptului ca in acest moment sunt doar doi oameni si jumatate care isi desfasoara activitatea in cadrul acestui Serviciu. Este obligatoriu sa dezvoltam acest Serviciu care aduce contributii majore atat pacientilor, cat si profesionistilor din sistemul sanitar, iar ca acest lucru sa devina realitate trebuie sa gasim si sa formam viitorii specialisti.

Ce anume trebuie imbunatatit in functionarea Agentiei?

In primul rand, sunt multe dosare ce tin de punerea pe piata a medicamentelor depuse cu foarte mult timp in urma, dosare ce sunt in continuare in proces de evaluare si pentru care nu am identificat inca motivele pentru care nu s-au finalizat. Vorbim, dupa cum bine stiti, despre punerea pe piata a mai multor medicamente esentiale pentru pacienti. Sunt multe probleme, depinde de natura lor. Pot sa va spun ca in ceea ce priveste Departamentul de Proceduri Europene, unde calendarul este deja stabilit de Agentia Europeana a Medicamentului, lucrurile sunt foarte clare si termenele sunt respectate, in timp ce in cadrul Departamentului de Procedura Nationala activitatea trebuie imbunatatita.

Roxana Maticiuc”

Articol preluat de pe site-ul politicidesanatate.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.