Ultima oră

Județul Vrancea ”atacat” de un nou ”front” de pestă porcină | Acesta vine de la Galați , din comuna Nămoloasa

Ziarul de Vrancea
14 ian 2019 1480 vizualizări

În zonă de supraveghere în jurul focarului,confirmat de la Nămoloasa Galați, de minim 10 km, care include zona de protecție  intră și 8 localități din județul Vrancea: Călienii Vechi, Călienii Noi, Maluri, Nănești, Râmniceni, Belciugatele, Tătaru și Măicănești.Reamintim că până acum în județul  Vrancea au fost confirmate  trei focare de pestă porcină, ultimul focar a fost confirmat vineri 11 Ianuarie 2019, într-o gospodărie din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni. Primul focar s-a confirmat toamna trecută într-o fermă din satul Lespezi, comuna Homocea, iar cel de-al doilea la sfârșitul anului 2018, în satul Oreavu, comuna Gugești.

Focarul de pestă porcină confirmat, pe raza județului Galați, foarte aproape de Vrancea, într-o exploatație non-profesională a unui bărbat din comuna Nămoloasa ,readuce în discuție județul nostru legat de acest virus.Aceasta după ce autoritățile din județul Galați au decis uciderea preventivă a celor 66 de porci aflați în exploatație , distrugerea cadavrelor și ecarisarea teritoriului, precum și aplicarea măsurilor de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport. Concret după operațiunile menționate s-a instaurat o zonă de protecție în jurul focarului, de minim 3 km, cuprinzând localitățile Nămoloasa, Nămoloasa Sat și exploatațiile pe o rază de 3 km nord, dar și o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include zona de protecție.Din zona de protecție instituită fac parte și 8 localități din județul Vrancea: Călienii Vechi, Călienii Noi, Maluri, Nănești, Râmniceni, Belciugatele, Tătaru și Măicănești. În localitățile respective,sunt interzise deplasarea, și transportul porcilor pe drumurile publice, cu excepția cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară.Între  măsurile instituite se încadrează de asemenea și interdicția de a intra sau părasi vreo exploatație fără autorizare de către orice animal domestic.Toate animalele din zona de protecție instituită sunt supuse catagrafierii și supravegherii clinice de către medicii veterinari.

 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.