Ultima oră

Galerie foto!!! 250 de vrânceni au alergat la Crosul Roșu

Dana Lepădatu
11 iun 2017 2210 vizualizări

Acţiunea umanitară de sâmbătă dimineaţă şi-a desemnat câştigătorii, după ce elevii care s-au înscris la Crosul Roşu au alergat circa un kilometru, între giratoriul de la fostul Mopaf până la Piaţa Unirii. Cu această ocazie a fost marcată și Ziua Mondială a Refugiaților, care se sărbătorește la 20 iunie. Primii 80 de alergători la Crosul Roșu din acest an au primit o medalie de participare inscripționată, iar cei plasați pe primele 3 locuri fete și respectiv băieți, au primit și câte un trofeu. Crucea Roșie a premiat primii 10 clasați la ambele categorii cu dulciuri, iar câștigătorii primului loc au primit un tricou inscripționat cu sigla organizației.

Cel mai tânăr participant la Crosul Rosu este și cel mai fidel participant la Crosul Roșu. Dogaru Ruben, acum în vârstă de 6 ani și 11 luni, participă pentru a treia oară la Cros. El a participat și la prima ediție, în septembrie 2015, când abia împlinise 5 anișori. De fiecare dată a finalizat cursa de un km, anul acesta clasându-se între primii 80, motiv pentru care a primit și o medalie. Mai mult, Ruben a promis că anul viitor va participa la Crosul Roșu împreună cu fratele său mai mic, care se pare că îi calcă pe urme. La fete, locul III a fost ocupat de Sorina Adelina Fanuță de la Liceul de Arte, locul II de Valentina Rotaru, Liceul Pedagogic Spiru Haret, iar locul I de Ana Olaru Maria, Sc. Nicolae Iorga. La băieți, pe locul III a ajuns la finish Razvan Bogdan Afloarei, Liceul Pedagogic Spiru Haret, locul II Andrei Dinu, Colegiul Economic M. Kogalniceanu, iar primul acre a terminat cursa a fost Florin Tumurica, CN Al.I.Cuza.

Crosul Roșu a ajuns în acest an la cea de-a III-a ediție. Prin intermediul acestui eveniment, Crucea Roșie Vrancea invită partenerii și publicul să își  arate solidaritatea și compasiunea față de migranții și refugiatii din lumea întreagă. Scopul  este acela de a crește gradul de constientizare a situației dificile în care se află refugiații/persoanele migrante, prin promovarea respectării valorilor umanitare și a demnității umane într-o modalitate inovativa,  prin activități sportive specifice –  un cros cu distanta de 1 km, în Focșani. Potrivit Alinei Gârleanu, preşedinte al CNASR Vrancea, crosul din acest an s-a bucurat de cea mai largă participare.

 “Al treilea eveniment Crosul Roșu este și cel cu numărul cel mai mare de participanți. Mulţi  copii si tineri, chiar și familii întregi, s-au alăturat evenimentului de conştientizare organizat la iniţiativa Crucii Roşii Vrancea şi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România – Sucursala Vrancea. Este o modalitate relevantă de promovare şi de experimentare a situaţiei lor dificile. Un refugiat este fugar pe viaţă, nu ştie când şi unde se va încheia “fuga” lui”, a declarat Alina Garleanu. “Mă bucur să văd că evenimentul Crosul Roşu crește de la an la an și a devenit una dintre activitățile stabile pe termen lung în calendarul anual de activităţi al organizaţiei, pentru a marca Ziua Refugiaţilor, care este în luna iunie. Pentru acest eveniment, aduc mulţumiri celor peste 250 de participanţi care s-au alăturat cauzei noastre şi tuturor partenerilor care ne-au ajutat enorm în organizarea acestui eveniment, în special ISJ si DJST Vrancea”, a declarat Rodica Davidean, directorul Crucii Roşii Vrancea. (Dana LEPĂDATU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.