Ultima oră

Enet renunță la cititorii de contoare

Ziarul de Vrancea
21 ian 2018 1776 vizualizări

Printr-un proiect pentru care deja a fost finalizată prima etapă începută în trimestrul IV al anului trecut se automatizează practic  întregul lanț operațional, de la citirea contoarelor, facturare automată, modul de mentenanță cu alerte din teren în timp real, în caz de acces neautorizat sau furt din rețea.

În urma unei licitații publice organizate proiectul a fost adjudecat de un startup.("Un startup este un tip de organizație temporară, care are scopul de a căuta un model de business repetabil și scalabil, ca răspuns la o problemă existentă nerezoltavă, și care constituie etapa de trecere de la o simplă idee la o afacere."  -Sursa:todaysoftmag.ro).Acest se numește  DeviceHub și  se defeniște ca fiind furnizor de soluții software Internet of Things.În urma licitației publice inițiate de Enet Focșani pentru soluția tehnică de telecitire, componentă hardware și platformă software agregator pentru datele primite. Oferta tehnică a fost înaintată prin Telekom România, parte din grupul Deutsche Telekom, finanțator al startup-ului DeviceHub și a fost declarat câștigător prin criteriul cel mai bun preț.Prin urmare contractul având Enet-ul ca beneficiar ,obținut prin licitație publică,de DeviceHub este în parteneriat cu Telekom Romania.

Soluția integrată de management al datelor pentru contoare inteligente a start-up-ului DeviceHub a demarat în ultimul trimestru al 2017, prima implementare la scară largă pe partea de apă caldă și agent termic al operatorului vrâncean.Valoarea contractului cu ENET Focșani este de 130.000 de euro.-menționează start-up.ro

Implementarea este prevazută în trei etape pe parcursul a 12 luni.

Proiectul constă practic în montarea unor mini-dispozitive atașate contoarelor.Acestea vor transmite conform firmei care implementează soluția proiectului date în timp real către dispeceratul societății.Și vor permite astfel o intervenție rapidă dacă apar defecțiuni.Soluția  DeviceHub  elimină pentru Enet factorul subiectiv la citirea contoarelor, precum și întârzierile în citirea acestora,făcând sî dispară discuțiile cu abonații. Este astfel automatizat tot lanțul operațional, de la citirea contoarelor, facturare automată până la alerte din teren în timp real, dacă sunt cazuri de acces neautorizat, avarii sau furt din rețea.

ENET avea până acum alocați peste 20 de angajați  care efectuau citirea contoarelor și realizaau apoi facturarea. După finalizarea proiectului de către DeviceHub se apreciază că, operațiunile de ciitire a contoarelor și facturarea să se realizeze în doar câteva ore, de către o singură persoană.

 Conform prezentării proiectului, implementarea prevede înglobarea în mediul digital a punctelor termice din Focșani în platforma construită pentru ENET, în prima fază, până la instalarea de contoare inteligente la toți consumatorii, în faza finală a proiectului.

Ce face soluția pentru contoarele inteligente?

Caietul de sarcini Enet cuprinde specificații și funcționalități ca acces VPN pentru terminal iOS și Android, suport GIS și generare de documente în format pdf/csv din platformă.

Etapa premergătoare implementării a fost concentrată în jurul securității datelor, astfel datele găzduite prin serverele locale beneficiază de criptare integrală (end-to-end), procedură de prevenție a accesului neautorizat și autentificare pe mai multe nivele.

Foto:fondatorul startup-ului,DeviceHub  Ionuț Cotoi -fofografie preluată de pe site-ul start-up.ro

Contractul cu Enet confirmă potențialul de piață pentru Smart Metering Pro cât și interesul pentru soluții Smart City și Smart Grid din partea companiilor din sectorul public și privat. Soluția noastră de metering se adresează furnizorilor de utilități în perspectiva modernizării serviciilor oferite consumatorilor. Vreau sa mulțumesc partenerilor noștri ENET SA Focsani, Deutsche Telekom, Telekom România pentru suportul constant oferit.” a declarat Ionuț Cotoi, CEO și Co-Founder DeviceHub. pentru site-ul start-up.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.