Ultima oră

Ce activități s-au derulat până acum pentru marcarea Zilei Poliției Române, în Vrancea, și ce urmează să se mai desfășoare

Ziarul de Vrancea
25 mar 2018 1207 vizualizări

Activităţi de promovare a profesiei de poliţist.

VIDEO preluat de pe canalul youtube  vrancea atlastv

În perioada 19 – 22 martie a.c., activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, în contextul sărbătorii Zilei Poliţiei Române, au fost dedicate, în principal, promovării profesiei de poliţist.

Joi, 22 martie a.c., cei 100 de liceeni care au vizitat sediul IPJ Vrancea au aflat aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor).

Elevilor le-au fost prezentate şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească pentru a participa la concursul de admitere.

În completarea informaţiilor oferite de poliţişti, elevii au vizionat un film de prezentare a unităţilor de învăţământ specializate.

La aceste activități, alături de polițiștii de la Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Resurse Umane și Acțiuni Speciale au fost prezente două cadre în rezervă, de la care elevii au putut afla ”secretele” profesiei de poliţist.

Vineri, 23 martie a.c., la sediul IPJ Vrancea a avut loc festivitatea de avansare în gradul profesional următor a poliţiştilor care au împlinit stagiul minim în gradul profesional deținut și îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute în actele normative.

Astfel, cu prilejul zilei de „25 Martie - Ziua Aniversară a Poliţiei Române”,  a fost acordat gradul profesional următor unui număr de 26 de ofițeri și 39 de agenți de poliție.

Festivitatea a debutat cu prezentarea mesajelor din partea conducerii MAI şi IGPR şi a continuat cu premierea câștigătorilor competițiilor sportive - ”Cupa Poliției”, care s-au desfășurat în perioada 19-22 martie a.c..

La final, cei doi elevi care la data de 19 martie a.c., au predat polițiștilor un portofel pe care l-au găsit pe o stradă din comuna Homocea, au  fost recompensați și le-au fost oferite diplome de către conducerea Inspectoratului de Poliție Judean Vrancea.

Copiii au dat frâu liber creativităţii şi au ilustrat gânduri sau urări pentru Poliţie la ceas aniversar, modul în care percep ei instituţia Poliţiei, adunate într-o inedită expoziție de desene cu tema ” Copil de Polițist”.

În aceeaşi locaţie, un polițist vrâncean, pasionat colecţionar, a adunat într-o frumoasă expoziție acte administrative emise de Poliţia Oraşului Focșani, insigne, precum şi alte repere istorice în care este menţionată activitatea poliţiştilor vremii, cel mai vechi dintre acestea fiind din anul 1850.

 

Ca în fiecare an, vă așteptăm să fiți alături de noi luni, 26 martie a.c., la sediul Inspectoratului Județean de Poliţie, începînd cu ora 10.30, unde se va desfășura activitatea ,,Ziua Porţilor Deschise”.

 

Poliţiştii de la structurile de prevenire, rutieră, criminalistică și acţiuni speciale îi vor aștepta pe cei interesați să vadă o parte din armamentul din dotare, autospecialele de intervenție, aparatură dar și instrumente de lucru ale Serviciului Criminalistic.

Nu vor lipsi câinii polițiști care au pregătit exerciții demonstrative pentru a-i încânta cei mici.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.