Ultima oră

(Update) Case în flăcări la Vrîncioaia

Dan Chiriac
7 iun 2017 2408 vizualizări

Două gospodării au fost cuprinse de flăcări în această dimineață în satul Spinești comuna Vrâncioaia. Incendiu se manifestă la două case cu posibilitatea de extindere la o a treia gospodărie.


La fața locului s-au deplasat pompierii de la Stația Vidra cu trei autospeciale și un un echipaj SMURD. De asemenea, spre locul intervenției se vor deplasa două autospeciale de la Detașamentul Focșani și o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tulnici. În acest moment se acționează pentru localizarea și stingerea incendiului. (D.C.)

Un nou incendiu puternic la Vrîncioia

u două case au fost distruse de flăcări în urma unui incendiu produs miercuri dimineaţa u incidentul a avut loc din cauza unui scurtcircuit electric

Două gospodării au fost cuprinse de flăcări miercuri dimineață în satul Spinești comuna Vrâncioaia. Incendiul s-a manifestat la două case cu posibilitatea de extindere la o a treia gospodărie. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Stația Vidra cu trei autospeciale și un un echipaj SMURD. De asemenea, spre locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de la Detașamentul Focșani și o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tulnici. Aproximativ o oră s-a acţionat pentru localizarea și stingerea incendiului. Pompierii au reuşit să oprească extinderea flăcărilor şi la alte locuinţe învecinate. “În urma incendiului au ars o casă şi anexele slae pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, în totalitate şi acoperişul unei alte case pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit eletric”, ne-a spus Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. Sătrenii au sărit în ajutorul celor afectaţi, dar focul a fost stins doar după intervenţia pompierilor. De altfel, în urmă cu o lună un alt incendiu puternic a cuprins o casă din satul Spineşti, comuna Vrîncioaia. Şi atunci, pagubele înregistrate au fost foarte mari şi doar intervenţia autorităţilor a făcut ca incendiul să nu se extindă şi la alte gospodării. În ambele cazuri, cauza incendiului a fost scurtcircuitul.

Ce trebuie făcut pentru prevenirea unui scurtcircuit?

Prin scurtcircuit se înţelege contactul accidental, fără rezistenţă sau printr-o rezistenţă de valoare mică a două sau mai multe conductoare aflate sub tensiune. Scurtcircuitul se produce când izolaţia dintre două conductoare ale unei instalaţii electrice, ale unei reţele sau a unui aparat se degradează  şi cele două conductoare, ajung în contact unul cu celălalt. Dintre cauzele scurtcircuitului se pot menţiona: deteriorarea izolaţiei instalaţiei electrice; ruperea conductoarelor liniilor sub acţiunea unor sarcini mecanice sau factori atmosferici; manevre greşit executate de personalul de exploatare; contactul unor animale sau păsări cu elemente aflate sub tensiune. Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente nedorite este nevoie de remedierea imediată a oricărei defecţiuni constatate, iar aparatele şi echipamentele electrice cu defecţiuni tehnice trebuie deconectate imediat de la reţea. Cetăţenii trebuie să verifice permanent contactele, întrerupătoarele, prizele, dozele şi să le înlăture pe cele defecte sau incomplete. Se paote evita un scurtcircuit şi prin menţinerea curată a instalaţiilor electrice (tablouri de distribuţie, motoare ş.a.) prin înlăturarea periodică a prafului, scamelor, corpurilor străine, etc., ce pot conduce la conturnări de izolaţii şi ulterior la scurtcircuit. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.