Ultima oră

Campania ,,ARIPI FRÂNTE”, la final

Dan Chiriac
22 feb 2018 733 vizualizări

Peste 590.000 de persoane au beneficiat de informații utile pentru gestionarea situațiilor de risc generate de violența în familie, în cadrul campaniei ,,Aripi Frânte”. Poliția Română acordă o atenție deosebită prevenirii cazurilor de violență domestică, iar prin intermediul campaniei naționale „Aripi Frânte”, derulate în parteneriat cu Asociația Necuvinte, peste 590.000 de persoane au beneficiat de informații și recomandări utile pentru prevenirea sau gestionarea situațiilor de risc. Campania a fost implementată la nivel național, în anul 2017, de peste 11.600 de polițiști de analiză și prevenire a criminalității și ordine publică. Din totalul activităților desfășurate, peste 9.000 s-au desfășurat în mediul urban, iar alte aproape 17.300 de activități au avut loc în mediul rural. Iniţiativa a urmărit formarea unor comportamente nonviolente în rândul tinerilor și informarea unui număr cât mai mare de femei cu privire la drepturile pe care le au și la instituțiile implicate în procesul instrumentării unor astfel de cazuri. Pe parcursul campaniei, elevi din clasele liceale și de la gimnaziu au primit vizita polițiștilor și au dezbătut despre problematica violenței în familie, în peste 5.000 de unități de învățământ preuniversitar. De asemenea, pentru transmiterea mesajului preventiv au fost organizate concursuri pe această temă, precum și manifestări cultural-artistice. La nivel universitar, au fost susținute sesiuni de informare cu studenți, unii dintre aceștia fiind interesați de abordarea temei în lucrările de finalizare a studiilor. Un aspect important al campaniei l-a constituit dezvoltarea de noi parteneriate și întărirea celor existente atât cu instituţiile statului cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei domestice, cât și cu societatea civilă şi reprezentanţii media. În anul 2017, odată cu derularea campaniei și transmiterea mesajului preventiv, a crescut și numărul persoanelor care au sesizat poliției situațiile în care au fost victime ale acestui tip de fapte. (D.C.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.