A murit inginerul Teodor Oancea
Specialist cunoscut în domeniul vini-viticol local care a pus umărul la construirea și funcționarea unor importante unități de vinificatie din județ
Într-o lume trepidantă, confuză, stridentă, dominată de dorința de supraviețuire de o parte și de cea de înavuțire de altă parte, putem spune din când în când că am fost contemporani cu oameni care au pus umărul din constiință profesională și fără a pretinde beneficii, la dezvoltarea județului nostru. Sunt persoane discrete, nu beneficiază de recompense fel de fel, de pensii speciale nici atât. Sunt acea categorie cărora ne-am deprins să le spunem”oameni obișnuiți” care nu se bat cu pumnul în piept, iar dacă sunt întrebați cum au infaptuit acele lucruri de-a lungul vieții, spun cu modestie că ”și-au făcut datoria”. Vine însă iată, o zi când ei pleacă. Spre o lume pe care ne-o închipuim că ar fi mai bună.
S-a stins discret, așa cum a trăit, încă unul specialiștii din Vrancea în domeniul vini-viticulturii.
Teodor Oancea a absolvit în 1967 cursurile Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole din Iași,
Specialist în domeniul Vini-viticol el a pus umărul atât la construirea fostelor combinate de vinificație din Vrancea, cum ar fi cel de la Focșani (actual Vincon) și secția acestuia de la Găgești,comuna Bolotești dar mai ales la prelucrarea materiei prime oferită din belșug de renumitele podgorii vrâncene.
A fost mulți ani inginer șef la Combinatul IVV din cadrul IAS Cotești, a coordonat construirea fabricii de Vermut și Vin spumant din cadrul IVV Focșani (actual Vincon) pe care a coordonat-o în calitate de specialist mulți ani.
Pasiunea față de profesia pe care a practicat-o cu dăruire nu l-a părăsit vreodată, în ultima parte a vieții activând în calitate de specialist în cadrul unei societăți de profil.
A lăsat în urmă o familie frumoasă.
Ziarul de Vrancea transmite condoleanțe familiei și apropiaților.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!