Ultima oră

Şase ani de SMURD la Panciu şi Vidra

Dan Chiriac
5 apr 2018 1555 vizualizări

Ziua de 6 aprilie 2012 reprezintă o zi deosebit de importantă în istoria Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” Vrancea. În această zi, Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) a fost operaționalizat la Stațiile de Pompieri Vidra și Panciu, acoperind astfel toate raioanele de intervenţie existente ale inspectoratului, populaţia de la nivelul întregului judeţ beneficiind de promptitudinea şi profesionalismul paramedicilor. Datorită înfiinţării punctelor S.M.U.R.D. în cadrul Staţiilor de Pompieri  Panciu şi Vidra, s-a înregistrat o scădere a timpului de răspuns la solicitări, o creştere a capacităţii de intervenţie şi a calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor. Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare acţionează pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiţii şi cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor şi altor situaţii de urgenţă în care funcţiile vitale ale persoanelor afectate sunt, sau se presupune a fi, în pericol iminent. În prezent, la nivelul celor 2 subunități există un număr de 87 subofițeri – paramedici absolvenți ai cursului de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, organizat în centrele de pregătire și formare ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Începând cu anul 2015, paramedicii au trecut la un nivel superior de pregătire prin parcurgerea unui curs de extindere a competențelor privind abordul venos periferic și protezarea minim invazivă a căilor aeriene superioare. De-a lungul celor 6 ani de funcționare, personalul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Vidra și Panciu a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 și a intervenit în peste 4000 de misiuni, printre care enumerăm situaţii de urgenţă precum: accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, incendii, explozii, dar şi misiunile de asigurare privind producerea diferitelor situaţii de urgenţă.      În acest moment, SMURD Vrancea funcționează cu 4 ambulanțe tip B2 - echipaje de prim ajutor calificat și o autospecială pentru transport personal și victime multiple. Aniversarea a şase ani de S.M.U.R.D.  la Panciu şi Vidra constituie un prilej pentru a ne manifesta admiraţia şi preţuirea pentru determinarea şi abnegaţia de care au dat dovadă permanent paramedicii vrânceni în lupta continuă pentru a proteja viaţa şi sănătatea semenilor. (D.C.)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.