Orașul Panciu

VIDEO!!!Ion Petre, pe ultimul drum - “Ce poate fi mai greu decat să-ţi duci tatăl la groapă, imediat după nuntă!”

Mihai Boicu
17 nov 2013 12015 vizualizări

Fostul primar din Panciu a fost înmormantat sambătă în cimitirul central al oraşului.Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la fostul edil.Cortegiul funerar a străbut oraşul pe care Ion Petre l-a condus timp de 13 ani.“A fost un om minunat, care a ştiut să fie alături de oamenii săi”, a spus viceprimarul Iulian Nica în faţa sediului primăriei

 La funeralii au asistat cateva sute de persoane, printre care prieteni, primari, colegi de partid, oameni politici

Fostul primar al Panciului, Ion Petre, a fost condus sambătă pe ultimul drum de o mulţime impresionantă, în care familiei i s-au alăturat cei care l-au cunoscut de-a lungul vieţii: prieteni, cunoştinţe, politicieni, locuitori ai Panciului. Într-o atmosferă încărcată de tristeţe, peste 500 de oameni s-au adunat la biserica “Sfanta Parascheva” pentru a-şi lua rămas bun de la Ion Petre, care a trecut în nefiinţă miercurea trecută, la varsta de 61 de ani, din cauza unei boli grele, de care a suferit în ultimii ani. În semn de respect pentru fostul lor coleg, cei caţiva zeci de primari din judeţ care au venit la funeralii au purtat eşarfa tricoloră. Slujba de înmormantare a fost oficiată chiar de Înalt Prea Sfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, care a apreciat eforturile făcute de Ion Petre de a face un centru spiritual din Mănăstirea Brazi. Pentru membrii familiei, orele lungi ale ultimului drum parcurs pe această lume de fostul primar au fost, cu siguranţă, cele mai grele momente prin care au trecut. Soţia lui Ion Petre, cei doi copii, sora, părinţii acestuia au stat langă sicriu cu ochii înlăcrimaţi, abia ţinandu-se pe picioare, prizonieri ai unei dureri nemărginite. Cum biserica “Sfanta Parascheva” a fost neîncăpătoare pentru caţi oameni au venit să asiste la funeralii, în jurul bisericii s-a format o mulţime tăcută care a ascultat slujba religioasă, împărtăşind amintiri despre fostul primar.

“Ce poate fi mai greu decat să îţi conduci tatăl la groapă, la aproape o lună de la nuntă? Sau să fii alături pentru ultima oară de cel care ţi-a stat alături o viaţă întreagă? Nimeni nu poate spune cat e de mare e durerea părinţilor care îşi iau rămas bun de cel căruia i-au dat viaţă şi i-au călăuzit paşii în această lume”, spunea cu tristeţe unul dintre apropiaţii fostului primar.


“Un om al faptelor şi acţiunii”



Viceprimarul Iulian Nica a spus că fostul primar şi-a dorit să facă din Panciu cel mai frumos oraş din judeţ

Au venit să-şi rămas bun de la fostul primar din Panciu zeci de primari social – democraţi, dar şi din alte partide, aleşi locali şi judeţeni, parlamentari, şefi de instituţii, oameni de afaceri. Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, parlamentarii Ciprian Nica, Miron Mitrea, Angel Tîlvăr, Cristian Dumitrescu, Nini Săpunaru, Neagu Murgu au fost doar caţiva dintre cei care au venit la înmormantarea lui Ion Petre. ÎPS Ciprian a spus că în răstimpul puţin în care l-a cunoscut pe primarul Panciului şi-a dat seama că acesta a fost un om în slujba comunităţii, căruia i-a plăcut să ducă lucrurile la bun sfarşit. “Dl Ion Petre s-a străduit să fie în slujba comunităţii şi nu s-a limitat doar la problemele cotidiene şi a avut în vedere şi dimensiunea duhovnicească a vieţii sociale. Datorită domniei sale înfloreşte o oază de spiritualitate langă Panciu, Manăstirea Brazi”, a spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Sicriul în care s-a aflat trupul neînsufleţit al fostului primar Ion Petre a fost urcat pe maşină în aplauzele asistenţei, un lucru mai puţin obişnuit la noi. Cortegiul funerar a străbut oraşul în drum spre cimitir, unul dintre popasuri fiind făcut la sediul primăriei. “A fost un om minunat care a ştiut să fie alături de oamenii săi, cărora le-a fost un bun sfătuitor şi un adevărat prieten. A fost un primar devotat trup şi suflet comunităţii, un om al faptelor şi acţiunii care şi-a propus să facă din Panciu oraşul numărul 1 din judeţ”, a spus viceprimarul Iulian Nica, cel care a rămas la carma oraşului. Acesta a adăugat că Ion Petre a fost cel care a sprijinit trupa de teatru “Protha” a liceenilor pănceni pentru a fi un ambasador al oraşului şi şi-a dorit să facă din Panciu un oraş turistic. Cortegiul funerar a străbătut centrul oraşului, în drum spre cimitirul unde îşi va dormi somnul de veci.


Oraşul cu cele mai multe proiecte europene


I

Cortegiul funerar a străbătut oraşul pe care Ion Petre l-a condus din anul 2000

on Petre a condus timp de 13 ani oraşul Panciu, fără întrerupere, după ce a caştigat patru mandate. Primarul social – democrat nu a reuşit să facă din Panciu cel mai frumos din judeţ, dar a adus în ultimii ani un număr record de proiecte finanţate cu fonduri europene. Dacă acestea vor fi realizate aşa cum trebuie, atunci oraşul are şansa să devină ce îşi propusese fostul primar. Pană atunci, Ion Petre rămane un primar contestat şi apreciat în acelaşi timp, pentru investiţiile făcute sau demarate, care i-au adus şi realizări, dar şi semne de întrebare. Ion Petre a fost de profesie inginer, iar înainte de revoluţie a lucrat la Uzina Dacia din Piteşti, apoi la Cooperativa Servirea Populaţiei din Panciu. După 1990, acesta a rămas în sectorul privat şi s-a apucat de afaceri, avand un service auto în oraş. În anul 2000, Ion Petre a candidat şi a caştigat funcţia de primar, după o perioadă în care conducerea oraşului a fost asigurată de cei din PD, în frunte cu fostul primar Fănică Panciu şi fratele său Lică. Social – democratul Petre nu a mai pierdut de atunci fraiele puterii locale, chiar dacă a mai avut probleme cu majoritatea în Consiliul Local sau cu dezvăluirile făcute de presă. Trecerea sa în nefiinţă, neaşteptată în ciuda bolii de care suferea, va duce la organizarea de alegeri anticipate, a căror dată va fi stabilită de Guvern. (Mihai BOICU)


Primarii au purtat eşarfa tricoloră la funeraliile colegului lor

Sambătă-16.11.2013-ora 17,30: Fostul primar Ion Petre a fost condus pe ultimul drum

La înmormantarea lui Ion Petre, pe langă familie, au participat prieteni, cunoştinţe, colegi de partid, politicieni şi numeroşi locuitori din Panciu.

Ion Petre, fostul primar al Panciului, a fost înmormantat astăzi, în oraşul pe care l-a condus timp de 13 ani. Sute de oameni au venit să participe la slujba de la biserica “Sfanta Parascheva”, care a fost ţinută de Înalt Prea Sfinţintul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Au venit să-şi rămas bun de la fostul primar din Panciu zeci de primari social – democraţi, dar şi din alte partide, aleşi locali şi judeţeni, parlamentari, oameni de afaceri.

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, parlamentarii Ciprian Nica, Miron Mitrea, Angel Tîlvăr, Cristian Dumitrescu, Nini Săpunaru, Neagu Murgu au fost doar caţiva dintre cei care au venit la înmormantarea lui Ion Petre. ÎPS Ciprian a spus că în răstimpul puţin în care l-a cunoscut pe primarul Panciului şi-a dat seama că aceasta a fost un om în slujba comunităţii, căruia i-a plăcut să ducă lucrurile la bun sfarşit. “Domnul Ion Petre s-a străduit să fie în slujba comunităţii şi nu s-a limitat doar la problemele cotidiene şi a avut în vedere şi dimensiunea duhovnicească a vieţii sociale. Datorită domniei sale înfloreşte o oază de spiritualitate langă Panciu, Manăstirea Brazi”, a spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Sicriul în care s-a aflat trupul neînsufleţit al fostului primar Ion Petre a fost urcat pe maşină în aplauzele asistenţei, un lucru mai puţin obişnuit. Cortegiul funerar a străbut oraşul în drum spre cimitir, unul dintre popasuri fiind făcut la sediul primăriei. “A fost un om minunat care a ştiut să fie alături de oamenii săi, cărora le-a fost un bun sfătuitor şi un adevărat prieten. A fost un primar devotat trup şi suflet comunităţii, un om al faptelor şi acţiunii care şi-a propus să facă din Panciu oraşul numărul unu din judeţ”, a spus viceprimarul Iulian Nica. Primarul Ion Petre a murit miercuri, la varsta de 61 de ani, în urma unei boli grave de care suferea de mai mulţi ani. (Mihai BOICU)


Foto 2: La funeralii au asistat cateva sute de persoane, printre care prieteni, primari, colegi de partid, oameni politici

Foto 3: Viceprimarul Iulian Nica a spus că fostul primar şi-a dorit să facă din Panciu cel mai frumos oraş din judeţ

 

Foto4: Cortegiul funerar a străbut oraşul pe care Ion Petre l-a condus din anul 2000


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Oana , acum 3810 zile, 16 ore, 59 minute, 16 secunde
Cel care a vorbit este Episcopul Buzaului si a Vrancei.
Un om, acum 3811 zile, 6 ore, 18 minute, 17 secunde
Nu este protopop cel care a vorbit, el se ocupa mai mult de muzica, dar ar fi trebuit sa planga cel de la catedrala care si-a tras din banii primariei un bloc de casa.
o intrebare, acum 3811 zile, 17 ore, 26 minute, 5 secunde
Cel care a vorbit era protopopul de la Panciu?
iulia, acum 3811 zile, 18 ore, 38 minute, 51 secunde
minciuni.... i-a placut oamenii???? i-a placut puterea si spaga si birfa. A condus toate acestea.
grosu iulia., acum 3811 zile, 19 ore, 6 minute, 12 secunde
DUMNEZEU SA L AIBA IN PAZA!A FOST UN OM UNIT CU OAMENII FACEA ECHIPA LUI O ECHIPA UNITA SI CAT DESPRE ORAS ,ESTE CEL MAI FRUMOS DIN JUDET,.
o inima trista, acum 3812 zile, 16 ore, 41 minute, 47 secunde
Dumnezeu sa-l ierte pe primarul Ion Petre. Un om deosebit. O zi de trista amintire pentru orasul Panciu. In rest, un episcop teatral, un preot care a vorbit dezagreabil si ilar prin gestica si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.