Ultima oră

Fetiţa care a murit la grădiniţă a fost înmormantată

Aurelian Ivan
5 nov 2013 3155 vizualizări
Roberta Sandu, fetiţa de 6 ani care a murit la grădiniţa din comuna Tătăranu a fost înmormantată ieri în Prahova

Ieri, trupul neînsufleţit al fetiţei în varstă de 6 ani, care a murit vineri în braţele educatoarei sale, la Grădiniţa din satul Mărtineşti, a fost înmormantat în judeţul Prahova. Din ce spun autorităţile locale din comuna Tătăranu, familia a decis să îşi înmormanteze copilul în satul de unde era tatăl fetiţei. ”Toată lumea este în stare de şoc faţă de ce s-a întamplat. Noi am fost alături de familie din prima clipă. La nivelul localităţii am luat decizia să îi acordăm un sprijin financiar pentru cheltuielile cu înmormantarea. Nu se aştepta nimeni la aşa ceva, este posbil să fi avut vreo boală ascunsă”, ne-a spus Constanţa Tatu, consilierul de cabinet al primarului comunei Tătăranu. Ancheta în acest caz nu este finalizată, iar cauza decesului este încă necunoscută pentru familie. Medicii legişti au efectuat necropsia sâmbătă, dar nu şi-au putut da seama din ce cauză a murit Roberta Sandu la doar 6 anişori. Pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii micuţei, au fost prelevate probe de sange şi ţesuturi, care au fost trimise la Iaşi, la Institutul de Medicină Legală, pentru cercetări de laborator mai amănunţite. Analizele ar putea dura în jur de 30 de zile, potrivit procedurilor. Vă reamintim că fetiţa de şase ani, din satul Mărtineşti, comuna Tătăranu, a murit la grădiniţă vinerea trecută, la ora 10.20. În timp ce era la toaletă, împreună cu educatoarea Rădiţa Mereuţă şi câţiva colegi de grupă, Robertei i s-a făcut rău. Doar şi-a pus capul pe braţul educatoarei şi a închis ochii. Definitiv. Educatoarea luat-o în braţe şi a fugit cu ea în stradă, strigând după ajutor. La faţa locului au ajuns medicii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean de la Focşani, care au efectuat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, fetiţa a decedat în scurt timp. Copila era pacienta doctorului Mircea Lăzărean, neuropsihiatru cunoscut în Focşani. Acesta a susţinut că problemele pe care le identificase în niciun caz nu-i puteau provoca decesul micuţei, iar tratamentul pe care-l urma nu ar fi trebuit să aibă efecte adverse grave. Micuţa era singurul copil al familiei, care este devastată de această tragedie, mai ales că s-a preocupat ca fetiţa să aibă parte de cele mai bune îngrijiri medicale. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.