Ultima oră

VIDEO!!! S-au speriat că este cutremur în Focşani, după ce au pornit sirenele oraşului

Aurelian Ivan
18 oct 2013 2870 vizualizări
Sirenele au “urlat” ieri a alarmă în tot Focşaniul u în multe din şcoli şi grădiniţe au avut loc exerciţii de supravieţuire în caz de cutremur

Autorităţile locale au pus ieri în funcţiune sirenele de alarmare în caz de dezastru. A fost un test de verificare a funcţionalităţii acestor sirene electronice. Acţiunea are loc conform măsurilor de protecţie civilă şi a fost una de verificare a sistemului de alarmare. “Astăzi(n.r ieri) s-a făcut verificarea sirenelor de alarmare publică în cazul unor dezastre. La nivelul municipiului avem patru sirene electronice care au posibilitatea de a transmite mesaje preînregistrate şi mesaje live. Cele patru tipuri de alarmă sunt: alarmă aeriană, alarmă de dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei”, ne-a spus căpitanul Şerban Claudiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea. Din fericire a fost doar o acţiune de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă. Vuietul înfricoşător al sirenelor a cuprins tot oraşul. Organizatorii s-au temut că în contextul activităţii seismice recente să nu fie înţeles greşit mesajul de către focşăneni şi să se creeze panică. Prin urmare,  zgomotul sirenelor, ca să nu se creeze teamă în oraş, nu a perturbat liniştea mai mult de 30 de secunde.

Focşănenii nu ştiu cum să reacţioneze cand aud alarma

Pentru că nu sunt dese aceste exerciţii de alarmare, focşănenii nu ştiu cate tipuri de sunete corespund diferitelor tipuri de dezastre. Prin urmare habar nu au cum să reacţioneze. Aşa că, după alarmă, focşănenii au reacţionat imediat. „Am auzit, înspăimântător, ştii ce trebuie să faci? Nu ştiu”, a răspuns sincer unul din tinerii suprinşi de zgomotul sirenelor. „ A anunţat înainte să nu intrăm în panică, dacă  nu  anunţa gogonam ochii să vedem ce se întâmplă. Ar fi bine să se facă astfel de alarmări că nu vedeţi ce se întâmplă în ţară la televizor”, a spus o focşăneancă. Acţiunea de testare a sistemelor de alarmare din Focşani  s-a făcut pe parcursul a două ore. Reprezentanţii Primăriei Focşani în colaborare cu specialiştii de la serviciului de protecţie civilă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au verificat buna funcţionare a acestor sirene electronice. În acelaşi timp, în mai multe şcoli şi grădiniţe din Vrancea au avut loc exerciţii de supravieţuire în caz de cutremur. (Aurelian IVAN)

Astăzi-şcoala-simulare de cutremur
- "Doamna, ne luam şi gecile?"
- "E cutremur, plecăm cum suntem îmbrăcaţi!"
- "Am înţeles! Murim cu sacoul pe noi!"-


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.