Ultima oră

VIDEO!!!Grecii de la “Bachus” vor să îşi deschidă magazin în Focşani

Sorin Tudose
6 oct 2013 1964 vizualizări
Aceştia au încercat să combată pastrama, mititeii şi carnaţii de porc şi de oaie de pe grătarele focşănenilor cu măsline şi ulei de măsline aduse direct din Grecia, la un stand de langă Balada

La această ediţie a Festivalului “Bachus” grecii au fost prezenţi cu un stand unde au vandut produse tradiţionale. Ulei de măsline, halva, biscuiţi cu scorţişoară, batonete de paine cu susan, susan cu miere, dulceţuri de portocale, pergamont (fruct mediteranian n.r.) şi cate şi mai cate produse specifice grecilor au putut fi achiziţionate la preţuri rezonabile de vrancenii curioşi de mancarea altor popoare. Interesant este că, în scurtă vreme, va fi deschis în zona Piaţa Moldovei din Focşani un magazin permanent condus chiar de cei doi greci care au avut standul de la festival. Este vorba de Nikos Karkalenis şi Anagnostaras Panagiotis, fost primar al oraşului Napflio. Aceştia doi sunt ajutaţi de o prietenă romancă, dar cu origini greceşti, mai ales că limba romană încă nu o stăpanesc foarte bine. “Zilele acestea am avut la vanzare ulei de măsline, halva, dulceţuri specific grecilor, însă danşii sunt pe punctul de a dechide un magazin, aici, în Piaţa Moldovei din Focşani. Acolo vor aduce mult mai multe produse, smochine, ciocolată, renumita branză Feta. Magazinul va fi deschis de domnul Panagiotis în parteneriat cu domnul Nikos. Primul a fost primar vreme de 12 ani în Napflio, fosta capitală a Greciei şi s-a hotărat să îşi deschidă o afacere în Romania, ţară pe care o iubeşte. Este bine să ajuţi pe cineva care vrea să facă ceva, să deschidă ceva nou care nu există. De altfel, suntem din acelaşi oraş şi cu atat mai mult îi ajut”, ne-a spus Afrodita Skendos, prietena celor doi greci. Aceasta ne-a mai spus că preţurile sunt simţitor mai mici pentru produse pe care le găsim şi în marile magazine şi că diferenţa de preţ poate fi chiar şi de 6-7 lei pentru un produs precum uleiul de măsline. Afrodita Skendos, o strănepoată de-a reputatului om politic Take Ionescu, ne-a mai spus că prietenii săi au cercetat piaţa locală pentru a-şi face o idee despre preţuri şi ce alimente ar putea aduce. De asemenea, magazinul va fi aprovizionat numai cu produse din Grecia. (S. TUDOSE)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi urmări un material filmat la standul grecilor


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.