Ultima oră

VIDEO!!!Tragedie: din luna de miere, în sicriu spre casă

Aurelian Ivan
19 sep 2013 5424 vizualizări
Un ucrainean plecat în luna de miere a murit în autocarul răsturnat la CălimăneştiSoţia sa, rănită, a ajuns la spital şi a întrebat îngrijorată cum se simte soţul său.Medicii şi poliţiştii i-au ascuns adevărul, pentru puţin timp, pentru a nu-i agrava starea.Incidentul a avut loc la 3.00 dimineaţa, ieri, pe E 85, în Călimăneşti.Turiştii din Ucraina se întorceau dintr-o vacanţă petrecută în Bulgaria.Accidentul a avut loc după ce şoferul bulgar a adormit la volan

O nouă tragedie în care este implicat un autocar plin cu turişti a avut loc  joi, ora 3.00, pe E 85, în localitatea Călimăneşti. 77 de turişti din Ucraina se întorceau spre casă după ce au petrecut o vacanţă pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Se aflau într-un autocar înmatriculat în Bulgaria, respectiv în oraşul Varna. Radoslav Ivanov, şoferul de 35 ani, din Bulgaria, a adormit la volan, aşa cum a reieşit din primele cercetări. «Accidentul a avut loc pe fondul oboselii la volan. Conducătorul auto, un cetăţean bulgar de 35 de ani, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă, după care s-a răsturnat în şanţul de pe partea dreaptă a sensului de mers. Autocarul a lovit şi un stalp de electricitate», ne-a spus comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Poliţiei Rutiere. De altfel, la faţa locului au efectuat cercetări mai mulţi ofiţeri de la Serviciul Rutier, coordonaţi chiar de şeful lor. Bilanţul final al tragediei este de doi morţi şi 17 răniţi uşor. Niciunul dintre răniţi nu este în stare gravă, după cum au precizat medicii.

Din luna de miere, în sicriu spre casă

Scenele la faţa locului au fost groaznice. Pasagerii erau plini de sange şi aşteptau ajutorul autorităţilor. Antonina Kashchenko, 60 ani, a murit pe loc, fiind strivită sub fiarele autocarului. Nu a fost singura victimă însă. Unul dintre cei decedaţi, Pavlo Fedashchuk, 30 ani, se întorcea din luna de miere. Se căsătorise în urmă cu cateva săptămani şi a decis să-şi petreacă concediul, alături de soţia sa, pe litoralul bulgăresc. Tanărul a murit la Spitalul Focşani, unde a fost transportat pentru îngrijiri medicale.
La spital au mai ajuns şi alţi pasageri, printre care s-a aflat şi soţia celui decedat. Aceasta a întrebat obsesiv de iubitul său, dar medicii au evitat să-i spună adevărul. Turiştii au primit îngrijiri la Spitalul Judeţean, dar şi la faţa locului. «S-au deplasat imediat la faţa locului patru ambulanţe SMURD, o autospecială pentru descarcerare, cinci ambulanţe S.A.J. şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Mărăşeşti. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la locul indicat, a fost identificată o persoană decedată, o alta care se afla în stare gravă, iar alţi cinci pasageri erau răniţi uşor. Persoana care se afla în stare gravă a fost preluată de un echipaj S.A.J. şi transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească, însă, din nefericire, nu a supravieţuit. Alte trei persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, starea lor fiind stabilă, leziunile suferite nepunându-le viaţa în pericol. Echipajele de prim ajutor au acordat asistenţă şi altor două persoane care au refuzat transportul la spital, consultaţi din punct de vedere medical fiind, de fapt, toţi pasagerii.”, a spus lt. Cristina Duţă, de la ISU. Pasagerii au părăsit autocarul prin parbriz şi geamurile laterale şi erau foarte panicaţi. În autocar se aflau 77 persoane care circulau pe ruta Bulgaria-Ucraina, iar autovehiculul era înmatriculat în Bulgaria, cei trei şoferi având aceeaşi naţionalitate.

Turiştii cazaţi la Adjud, şoferul a cerut translator şi avocat

După ce starea de sănătate a victimelor a permis, acestea au fost transportate la un hotel din Adjud, acolo unde au rămas cateva ore bune. Autorităţile locale, conduse de subprefectul Cristi Misăilă, au luat legătura cu reprezentanţii Consulatului Ucrainei pentru a informa despre cele întamplate. De asemenea, firma din Bulgaria care efectua cursa între cele două ţări a trimis spre Adjud un nou autocar care să-i ducă acasă pe cei 75 de turişti. „Pasagerii care au rămas la locul producerii accidentului sunt în stare bună şi au fost preluaţi de un autobuz pus la dispoziţie prin intermediul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Adjud şi transportaţi într-un loc unde li s-a asigurat cazarea până când reprezentanţii Consulatului Ucrainei vor identifica cea mai bună soluţie pentru a-i duce la destinaţie. Până la sosirea autobuzului, pompierii militari au oferit pături călătorilor şi au urcat copiii în autospeciale pentru a se încălzi”, a mai spus lt. Cristina Duţă. În tot acest timp, poliţiştii au încercat să stea de vorbă cu şoferul care a provocat accidentul. Acesta a refuzat însă să colaboreze cu autorităţile din Romania. Acesta a cerut translator şi avocat pentru a da declaraţii. Oamenii legii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Din păcate, numărul accidentelor în care sunt implicate autocarele cu turişti s-au înmulţit în ultimul timp. Anul trecut, pe DN 23, la Năneşti, un alt autocar plin cu turişti din Ucraina s-a răsturnat în şanţ, din motive similare. Şi atunci, una dintre turiste a decedat. La începutul acestei veri, un autocar plin cu turişti romani a căzut într-o prăpastie în Muntenegru. 18 turişti au murit, iar ceilalţi au ajuns la spital. Printre răniţi s-a aflat şi o avocată din Panciu. (Dan CHIRIAC) 

Pe platforma web tv a ZdV puteţi vedea imagini de la tragedia rutieră.

 
Doi morţi şi patru răniţi după ce un autocar din Ucraina s-a răsturnat la Călimăneşti

O nouă tragedie pe drumul european 85, în judeţul Vrancea, în noaptea care tocmai a trecut. Un autocar plin cu turişti s-a răsturnat în afara carosabilului la intrare în satul Călimănești din Mărăşeşti.

Potrivit Poliţiei, cel mai probabil, şoferul autocarului a aţipit la volan şi a părăsit carosabilul. Două persoane au murit, iar alte patru sunt intrenate la Spitalul Judeţean din Focșani cu răni destul de grave. Câteva zeci din cei aproape 80 de pasageri au primit îngrijiri pe loc. La faţa locului au ajuns şapte ambulanţe şi mai multe echipaje de la poliţie şi pompieri. Turiştii sunt din Ucraina şi se întorceau dintr-o vacanţă petrecută în Bulgaria, pe litoral. "În jurul orei 2:50 am primit apelul prin 112, cum că un autocar cu pasageri, nu știam naționalitatea la început, s-a răsturnat între localitățile Haret și Călimănești. Am luat decizia de a trimite la fața locului toate cele patru ambulanțe SMURD. La faţa locului am constatat că în autocar se afla o persoană decedată, iar o alta a fost transportată în stare gravă la spital împreună cu alte patru persoane. Alţi pasageri au fost trataţi aici pe loc și au refuzat internarea. Am luat legătura cu Consulatul Ucrainei din România şi prin ei încercăm să îi trimitem pe turiști la destinație. Deocamdată, prin grija Comitetului pentru Situații de Urgență Adjud, pasagerii rămași vor fi transportați într-un loc cald, în care să le oferim și un ceai", ne-a spus lt. col. Flaviu Chiscop, inspectorul şef al ISU Vrancea. Circulaţia pe drumul european 85 a fost întreruptă timp de aproape o oră şi s-au format coloane de maşini de câţiva km pe ambele sensuri. Apoi traficul a fost reluat însă pe o singură bandă de mers. Vom reveni cu amănunte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
diana, acum 3865 zile, 7 ore, 19 minute, 2 secunde
Fratilor, cum sa lasati sa i se vada fata persoanei decedate? Cenzurati-va putin imaginile. Eu una sunt in stare de soc dupa ce am vazut...
Patzaichin, acum 3866 zile, 2 ore, 59 minute, 41 secunde
Doi morţi şi patru răniţi după ce un autorcar din Ucraina s-a răsturnat la Călimăneşti! AUTORCAR?????
Patzaichin, acum 3866 zile, 3 ore, 2 minute, 14 secunde
Mi-a dat dureri de cap acest articol scris de un elev in clasa a-II-a: 1."O nouă tragedie pe drumul european 85, în judeţul Vrancea, în noaptea care tocmai a trecut". - Un accident grav citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.