Ultima oră

Comercianţii de produse congelate, amendaţi cu 22.000 de lei

Sorin Tudose
5 sep 2013 1198 vizualizări
La jumătatea lunii trecute comisarii de la Protecţia Consumatorilor au efectuat un control tematic verificand mai mulţi comercianţi de produse alimentare congelate (carne, peşte, legume, fructe, îngheţată).

Au fost verificaţi de la patroni de mici magazine pană la hipermarketuri. Din cele 700 de kilograme de produse verificate circa 10% a fost găsită cu diverse abateri. De asemenea, 47 de kilograme de produse congelate au fost oprite temporar de la comercializare, iar alte 23 de kg au fost oprite definitiv, acestea fiind expirate. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 15 avertismente, respectiv 15 amenzi contravenţionale în valoare de 22.000 lei. Printre neregulile descoperite de comisari se numără dezinformarea cetăţenilor cu privire la tipul de peşte comercializat, neafişarea la loc vizibil a preţului produsului şi necompletarea la zi a diagramelor de evidenţă a temperaturilor de depozitare. O altă abatere a constat în schimbarea stării termice a produselor, fapt care duce la stricarea acestora. “Recomandăm consumatorilor să cumpere produse congelate din spaţii dotate corespunzător, cu lăzi frigorifice separate pentru fiecare categorie de produse congelate, fiind interzisă depozitarea în acelaşi spaţiu frigorific a produselor congelate care împrumută mirosuri (peştele alături de carne sau îngheţată), să nu accepte produse care au fost, fie şi parţial, decongelate, acestea reprezentand un pericol pentru sănătatea lor”, transmite Dumitru Dilă, directorul Protecţiei Consumatorilor. (S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.