Ultima oră

Film turnat şi în Atenul Popular, prezent la un festival francez

Sorin Tudose
5 sep 2013 973 vizualizări
Filmul “Marţi” are cateva scene filmate la Ateneul Popular

Filmul “Marţi”, în regia bucureştencei Roxanei Andrei, a fost selectat în principala secţiune competiţională a Festivalului Internaţional de Film Nancy-Lorraine din Franţa. Printre cei care au sprijinit producţia UNATC 2012 se numără mai multe persoane private, profesori, Asociaţia Cultură şi Imagine, respectiv Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” Focşani. Potrivit lui Valentin Gheorghiţă, directorul instituţiei de cultură, Ateneul a pus la dispoziţia tinerei regizoare sediul său pentru a se filma cateva scene. Ajuns la cea de-a 19-a ediţie, festivalul de la Nancy se desfăşoară în perioada 30 august - 7 septembrie. Filmul “Marţi” este singura producţie, exclusiv românească, prezentă în competiţia oficială a scurtmetrajelor şi a fost în selecţie alături de 1.700 de producţii internaţionale. Scenariul este inspirat din protestele de stradă din ianuarie 2012 când Nicolae Praţa a fost singurul protestatar din localitatea Baia de Arieş, judeţul Alba, care a ieşit în stradă timp de mai multe zile. “Un bătrân aude la radio ştirea legată de faptul că manifestaţiile de stradă pentru schimbarea conducerii ţării continuă şi pleacă din satul său, peste dealuri, văi şi ape, către cel mai apropiat oraş pentru a li se alătura concetăţenilor săi. Odată ajuns acolo, surpriza lui, dar şi a celorlalţi locuitori ai oraşului, este una de proporţii”, se arată într-o scurtă descriere a filmului. Roxana Andrei s-a născut la Bucureşti în 1985. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion, în anul 2010, iar în anul 2012 a absolvit UNATC Bucureşti, secţia Regie de Film şi TV la clasa profesorilor Copel Moscu, Napoleon Helmis şi Paul Negoescu. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.