Ultima oră

Ţeapa vine şi prin colet: Şi-a comandat telefon de pe net şi a primit… cartofi

Aurelian Ivan
28 aug 2013 8023 vizualizări
I s-a întamplat unui bărbat din Barlad, iar “ţeparul” este din Vrancea, din Odobeşti u “mi-a trimis coletul cu cartofi în loc de telefon », ne-a spus cel păgubit u Poliţia municipiului Barlad a demarat o anchetă în acest caz u luand aminte la păţania bărbatului din Barlad, cei care comandă de pe net trebuie să fie foarte atenţi şi să ţină cont de cateva sfaturi

Internetul a devenit cel mai confortabil spaţiu de unde să îţi faci cumpărăturile. Magazinele online sunt tot mai multe şi găseşti tot felul de chilipiruri, de la încălţăminte şi pană la aparatură electronică, iar clienţii sunt tot mai mulţi. Cu un singur click şi deja îţi bate la uşă poştaşul să îţi aducă coletul. La  acest mod confortabil de a face cumpărături a apelat şi un cetăţean din Barlad. Omul şi-a căutat pe net un telefon mobil.

Barlădeanul îşi dorea un telefon performant, pe care l-a văzut pe net

Bucurie a fost mare cand a găsit modelul căutat, iar preţul pe măsura aşteptărilor sale. Şi uite aşa a lansat comanda. Telefonul, din cate se pare, a fost pus la vanzare de un vrancean. Numai că atunci cand a venit coletul, cand l-a deschis, surpriză, în loc de telefon a găsit... cartofi. Revoltat, Iulian D. din Barlad  a trimis pe adresa de mail a Ziarului de Vrancea imagini cu ceea ce a primit pentru suma de 250 de lei pe care a plătit-o. ”Mă numesc Iulian D. domiciliat în Barlad şi vă rog să publicaţi poze şi numele persoanei care m-a înşelat cu banii şi mi-a trimis coletul cu cartofi în loc de telefon, persoana se numeşte  Alexandru T. din Odobeşti, judeţul Vrancea. Nu vrea să îmi înapoieze cei 250 de lei, am înaintat plangere la Poliţia din Barlad “, ne-a scris cel păgubit.

Poliţiştii de la Investigarea fraudelor au început ancheta

Poliţiştii de la IPJ Vaslui confirmă că există plangerea înregistrată la Poliţia muncipiului Barlad şi că s-a început cercetarea penală în acest caz . „La această subunitate de poliţie a fost depusă o plângere de către o persoană din municipiul Bârlad cu privire la faptul că a comandat de pe un site de la o persoană din judeţul Vrancea un telefon pentru care a achitat suma de 250 lei, iar când a deschis coletul a constatat faptul că în locul produsului comandat erau nişte cartofi. Plângerea a fost înregistrată la penal, urmand ca poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad să efectueze cercetări”, ne-a spus Alina Tonică, agent principal de poliţie.       

Cum au păţit-o şi alţii

La deschiderea coletului însă a avut o surpriză neplăcută: în loc de mobil erau cartofi

Poliţiştii de la IPJ Vaslui spun că astfel de situaţii sunt frecvente, de aceea, cei care comandă de pe net trebuie să fie foarte atenţi şi să ţină cont de cateva sfaturi. Prin intermediul unor site-uri de Internet sunt comandate produse oferite de persoane fizice , în special telefoane mobile sau console video. La primirea coletului cumpărătorul contată faptul că nu i-au fost trimise produsele comandate şi achitate. De exemplu, în locul unui telefon mobil, un cetăţean a primit un ceas, o lumânare, altul a comandat un telefon performant şi a primit în schimb un telefon uzat şi de o altă marcă,  altă persoană înşelată prin acest mod de operare a primit produse alimentare. „Dacă nu daţi dovadă de precauţie puteţi fi victime ale infracţiunii de înşelăciune prin intermediul internet-ului atunci când achiziţionaţi diverse produse. Vă recomandăm să apelaţi la firme de curierat care permit verificarea conţinutului coletului înainte de a achita valoarea produselor comandate, sau imediat după ce aţi constatat faptul că aţi fost înşelaţi, să vă adresaţi firmei de curierat pentru blocarea transferului banilor. De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie. Nu uitaţi : fiţi vigilenţi şi nu daţi posibilitatea infractorilor să vă înşele!”, atenţionează poliţiştii. (Aurelian IVAN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
SAMY LUPU, acum 3758 zile, 15 ore, 6 minute, 58 secunde
Aveti grija
bogdann, acum 3889 zile, 20 ore, 30 minute, 28 secunde
Da ce telefon performant se astepta de 250 de lei :)))....sa-si faca o portie de cartofi pai de banii aia :D
Florin, acum 3892 zile, 2 ore, 5 minute, 32 secunde
domnu Aurelian_Ivan .... ia cauta matale pe google sa vezi daca ie telefon mobil sau nu ce a cumparat nenea...ca aduce mai mult a PSP/.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.