Ultima oră

VIDEO!!! Faceţi cunoştinţă cu Doina, iapa Primăriei Focşani!

Aurelian Ivan
20 aug 2013 3111 vizualizări
Calul, confiscat de poliţie şi predat primăriei, a mancat deja toată iarba din curtea Adăpostului pentru caini al Primăriei u zilnic, iapa este scoasă la păşunat de gardieni şi de personalul adăpostului, iar peste două săptămani a fi scoasă la licitaţie cu preţul de 1.000 de lei

O iapă de 5 ani şi căruţa aferentă au ajuns la adăpostul pentru câini al Primăriei Focşani în urmă cu trei luni. Atelajul şi animalul au fost confiscate în timpul unei acţiuni a poliţiei, foştii proprietari fiind implicaţi într-un furt. De atunci, calul beneficiază de condiţii foarte bune. Este hrănit bine, îngrijit şi plimbat de angajaţii padocului. Ba, mai mult, a primit şi botezul. O cheamă Doina. ”Îi dăm de mancare, aduce şeful tain. Mănancă foarte mult. Dimineaţa cand venim o mai scot şi gardienii la păscut, noi apoi îi dăm tain, apă”, ne-a spus Paulina Smuncilă, angajat la Padocul de căţei din Focşani. Nici iarbă nu mai este în faţa Adăpostului pentru că animalul a ras tot. Noroc de păşunea din zonă unde mai paşte, că altfel Primăria Focşani ar trebui să aloce din buget fonduri pentru hrana calului. „Calul este bland şi trage, este foarte bun pentru cineva care locuieşte la ţară, mai ales că acum începe sezonul de cules la vie”, a mai spus Paulina Smuncilă. Costică Mustafa, angajat la Padoc, se ocupă şi el de hrănirea calului. La o măsurătoare „din ochi”, căruţa şi calul s-ar putea vinde foarte bine în Obor cu 2.000 de lei, după părerea lui Costică. Angajaţii sunt foarte atenţi cu animalul pentru a nu fi furat, pentru că în jurul padocului au văzut deseori persoane suspecte. Totuşi, îngrijirea aceasta este destul de costisitoare pentru Primărie. Animalul mănâncă mult mai mult decât un câine, iar apropierea sezonului rece le dă şi mai multe bătăi de cap angajaţilor de la padocul pentru câini.

Afacerea „Doina”

După ce a fost bine îngrijită, iapa a fost scoasă la vânzare. Cei care au grijă de ea de trei luni susţin că merită o asemenea investiţie. „A fost adusă la noi pe 17 mai, predată de Poliţia Municipiului Focşani şi Poliţia Comunitară. Calul şi căruţa au fost confiscate în urma unor activităţi mai puţin legale şi acum, pe data de 2 septembrie, se organizează licitaţia pentru valorificarea calului şi a căruţei. Din cate ştiu eu preţul licitaţiei este de 1.000 de lei pentru cal şi 200 de lei pentru căruţă. Animalul este clinic sănătos, cand a fost adus la noi era într-o situaţie precară. E o fetiţă de aproximativ 5 ani”, ne-a spus medicul veterinar Adrian Moscu, de la Padoc. Oamenii nu par interesaţi să-şi cumpere acum un atelaj. Poate, dacă ar primi-o cadou, ar avea grijă de iapă. ”Eu le iau, dar mă împrumută domnul Bacinschi?”, spune ironic un cetăţean din Goleşti. Totuşi, primăria speră să obţină un preţ bun şi să-şi recupereze astfel cheltuielile pe care le-a făcut cu îngrijirea Doinei. Licitaţia se va desfăşura peste două săptămâni. Dacă nu se vinde în acea zi, se va organiza o nouă licitaţie cu un preţ de pornire mai mic. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu iapa şi căruţa scoase la licitaţie de Primăria Focşani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
stroe vasilica, acum 3894 zile, 14 ore, 50 minute, 28 secunde
...NU CUMVA O CHEAMA..>TASHA???!!!
R.A., acum 3899 zile, 20 ore, 34 minute, 1 secunda
Nea Bacinschi,hei,hei,hei Vinde calul pe eBay Că asa un cal de soi Face mai multi euroi. Poţi chiar ca să strigi din goarnă, Că-i dai potcoave de iarnă. Iar caruta ,e păcat Sa nu o vinzi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.