Ultima oră

Comemorare de şapte ani pentru soţii Maricica şi Ştefan Bălan

Aurelian Ivan
16 aug 2013 3414 vizualizări
Astăzi de la ora 11:30 la Cimitirul Nordic are loc o slujbă de comemorare a soţilor Bălan care, în urmă cu şapte ani, au murit într-un groaznic accident de circulaţie

Irina Andreea Balan, adolescenta care a supravietuit tragediei de acum şapte ani, în care şi-a pierdut părinţii, retrăieşte cu tristeţe amintirile. Familia fostului comandat al Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, lt. col. Ştefan Balan, organizează o slujbă de pomenire a soţilor Bălan, care au murit acum şapte ani într-un cumplit accident rutier. Ofiţerul se întorcea dintr-o misiune din Irak, iar soţia şi fiica s-au dus să-l întampine la aeroport. Rudele şi apropiaţii familiei sunt aşteptaţi astăzi, la ora 11.30, la Cimitirul Nordic, unde au fost înmormantaţi soţii Bălan. Andreea spune că de două - trei ori pe săptămană merge la mormantul părinţilor alături de bunici pentru a aprinde o lumanare în amintirea lor. „Uneori mi-e greu, vreau o îmbrăţişare de la mama sau de la tata. Nu îmi exteriorizez aceste sentimente pentru că nu vreau ca nimeni să mă compătimească. Ultimul cadou pe care l-am primit de la tata este o cămilă de pluş pe care scrie: Te iubesc, tati”. Mi-a trimis-o din Irak înainte să se întoarcă acasă. Slujba de comemorare de la Cimitirul Nordic va fi oficiată de doi preoţi prieteni cu tatăl meu. Unul din ei a fost în Irak”, ne-a spus Irina Andreea Bălan. Tanăra este studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială Bucureşti. Pe 28 iulie 2006, lt. col. Stefan Balan s-a întors în ţară după o misiune de şase luni în Irak, unde i-a condus pe militarii Brigăzii 280 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” care au făcut parte din trupele de menţinere a păcii în sudul Irakului. Comandantul a fost întampinat cu flori la Aeroportul Otopeni de soţia şi fiica sa. Cei trei au ales să vină la Focşani cu maşina personală. La puţin timp de la ieşirea din Ramnicu Sărat a avut loc cumplitul accident care a pus capăt vieţii soţilor Bălan. Autoturismul Skoda Octavia, condus de Ştefan Bălan, a intrat pe contrasens unde a acroşat un Ford Mondeo, după care a fost izbit în plin de un VW Golf, care venea din sens opus. Irina Andreea Bălan, atunci în varsta de 14 ani, a fost singura supravieţuitoare a accidentului, însă a stat foarte mult timp în spital pană cand şi-a revenit şi a luat viaţa de la capăt. (Aurelian IVAN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Balan Andreea, acum 3894 zile, 23 ore, 9 minute, 53 secunde
Foarte frumos articolul. Multumesc pentru ca ai ales poza facuta de mine compusa din mai multe amintiri! Dumnezeu sa ii ierte!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.