Ultima oră

“Albă-ca-Zăpada” vine în Piaţa Unirii, astă seară

Silvia Vrînceanu
8 aug 2013 1260 vizualizări
Caravana TIFF aduce vrancenilor două filme care nu trebuie ratate u Astăzi, de la ora 22.00, în Piaţa Unirii, puteţi urmări pelicula “Albă-ca-Zăpada”, în regia lui Pablo Berger

Focşăneni, sunteţi invitaţi la film! Pentru aceia dintre voi care apreciază filmele bune şi care vor, totodată, să petreacă o seară de august în aer liber, Caravana Filmelor TIFF 2013 şi Primăria municipiului Focşani a pregătit o surpriză! Joi, de la ora 22.00, în Piaţa Unirii, este proiectat filmul “Blancanieves”/”Albă ca Zăpada”, o producţie din 2012, în regia lui Pablo Berger. Pelicula este o reinterpretare stilizată a basmului scris de fraţii Grimm, cu mijloacele cinematografiei de la începutul secolului trecut. Albă-ca-Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Gimenez Cacho). Protagonista pleacă într-o călătorie alături de un grup de matadori pitici şi ajunge să-i calce pe urme tatălui ei: intră în arenă, deşi mama sa vitregă face tot posibilul să o împiedice. Filmul “Albă ca Zăpada” a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru cel mai bun film străin şi a caştigat, în numai un an, zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema. Printre acestea – premiul pentru “Cel mai bun film” şi pentru “Cel mai bun debut”. Caravana TIFF a mai adus în Focşani filmul “Funeralii fericite”, al lui Horaţiu Mălăele. Vrancenii au urmărit producţia romanească miercuri, tot de la ora 22.00 şi tot în Piaţa Unirii. La filmele Caravanei TIFF, intrarea este gratuită. Evenimentul se află la a patra ediţie şi se desfăşoară în 13 oraşe din ţară. Ziarul de Vrancea este partener media al evenimentului organizat la Focşani. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.