Ultima oră

Zeci de kilograme şi fructe retrase de pe tarabe

Sorin Tudose
9 iul 2013 1465 vizualizări
Protecţia Consumatorilor a verificat şi transportul public de călători

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Vrancea au desfăşurat recent o acţiune tematică în care au fost verificaţi comercianţii de legume şi fructe proaspete. Au fost verificaţi 15 operatori economici atat din mediul urban cat şi din mediul rural, doar unul fiind găsit fără nicio abatere. Nouă agenţi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 12.500 lei pe motiv că vindeau marfă cu deficiente. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a 45 de kilograme fructe şi legume, în valoare de 360 lei, după cum informează CJPC. Comisarii au mai avut o acţiune de verificare a prestatorilor de servicii de transport public judeţean. Au fost verificaţi şapte operatori economici dintre care cinci au fost descoperiţi cu diverse nereguli. Unii şoferi nu aveau afişate tarifele practicate, alţii nu aveau ecusoane, iar alţii nu respecteau orarul de sosire-venire în staţiile de pe traseu. Călătorii care stau în picioare precum sardinele în conservă reprezintă o situaţie constantă a călătoriilor cu microbuzul, aşa că anagajaţii de la Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au avut de aplicat sancţiuni şi pe această neregulă. În acest sens au fost aplicate amenzi în valoare de 2.000 lei. Comisarii sunt însă aşteptaţi mai des pe traseele firmelor care efectuează transport public de persoane în judeţ. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.