Ultima oră

Inspecţia Muncii vrea să responsabilizeze şoferii

Sorin Tudose
26 iun 2013 1161 vizualizări
Accidentul din Muntenegru, care a cauzat moartea a 18 romani, i-a determinat pe cei de la Inspecţia Muncii să demareze o Campanie Naţională privind Conştientizarea conducătorilor auto despre riscurile profesionale.

 “Operatorii de transport rutier care nu conştientizează suficient care sunt răspunderile care le revin privind informarea şi instruirea conducătorilor auto în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al siguranţei circulaţiei pe drumurile publice pot fi consideraţi primii responsabili de numărul mare de victime implicate în accidente de muncă de circulaţie. Impactul social şi economic al accidentelor de circulaţie este cu atat mai mare, întrucat pot fi accidentaţi şi un număr mare de pasageri (chiar dacă nu sunt înregistrate ca accidente de muncă) cu consecinţe grave”, spun cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Între cauzele care stau la baza producerii carnagiilor pe străzi se numără “competiţia acerbă între numeroşii operatori de transport, precum şi criteriile de rentabilitate ale operaţiunilor de transport, acestea conducand la situaţii în care firmele specializate nu mai utilizează întotdeauna conducători auto bine instruiţi şi competenţi profesional”, după cum spun cei de la Inspecţia Muncii. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
tractoraș, acum 3954 zile, 15 ore, 52 minute, 50 secunde
S-a trezit și eliza ca să ne dovedească că trage din greu și nu ne fraierește cu vrăjeli alături de șleatca care o susține.Bravo eliza acțiunile tale ne redau speranța în folosirea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.