Ultima oră

Ceremonial religios-militar la Statuia Eroilor din Panciu

Sorin Tudose
14 iun 2013 1541 vizualizări
Primăria Panciu a organizat ieri un ceremonial religios-militar, cu ocazia Zilei Eroilor. Manifestarea s-a desfăşurat la Statuia Eroilor, amplasată în centrul oraşului

Au fost prezenţi veterani de război, reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai instituţiilor publice, elevi şi profesori. Manifestarea a fost precedată de o defilare a Fanfarei Garnizoanei Focşani, care a străbătut, împreună cu participanţii, B-dul Independenţei şi strada Nicolae Titulescu, până la Statuia Eroilor. După intonarea Imnului de Stat toţi cei prezenţi au depus coroane de flori. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă, în memoria eroilor pănceni, ale căror nume sunt inscripţionate pe monument. La eveniment au luat cuvântul edililul Panciului, Ion Petre, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, subfiliala Panciu, col. (r) Gheorghe Rogoz, precum şi Luminiţa Iliescu, profesoară de istorie la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”. Ceremonia a mai inclus un program artistic pregătit de elevii liceelor păncene, precum şi un recital susţinut de membrii Fanfarei Garnizoanei. „Păncenii nu au plătit tribut de sânge doar în Primul Război, ci şi în cea de-a doua conflagraţie mondială, dar şi în Revoluţia din 1989, când pănceanul Silvestru Jim, militar în termen la UM 0865 Câmpina, a fost împuşcat în masacrul de la Aeroportul Otopeni, în data de 23 decembrie 1989”, a susţinut primarul Ion Petre, potrivit unui comunicat remis redacţiei de către Primăria Panciu. (S. TUDOSE)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.