Ultima oră

Focşaniul, invadat de fluturi maronii. Vezi ce explicaţii au specialiştii!

Sorin Tudose
11 iun 2013 3465 vizualizări
În ultimele zile, mai cu seamă la orele dimineţii, oraşul nostru a fost invadat de nişte fluturi maronii care orbecăie în zonele cu verdeaţă.

Mii şi mii de insecte zburătoare au produs un real disconfort, zburand haotic şi intrand pană şi în locuinţele oamenilor. Fluturii au apărut în Focşani încă de acum cateva zile însă numărul lor pare să fi explodat ieri. “Este vorba despre fluturule Autographa gamma, potrivit denumirii sale ştiinţifice. Apariţia lor într-un număr aşa de mare fost favorizată de ploile abundente care au avut loc recent. Ei sunt atraşi de florile de tei, dar pot zbura şi în zone cu alţi arbori. Nu reprezintă niciun pericol pentru populaţie”, ne-a spus Mădălina Potlog, purtătorul de cuvant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea. “Această specie de fluturi are o anvergură a aripilor între 30 şi 45 de milimetri. De asemenea, aripile sunt cu diverse modele şi forme de culoare maroniu ceea ce la asigură un foarte bun camuflaj. În funcţie de zonă fluturii pot avea diferite mărimi şi culori”, este descris fluturele maroniu pe enciclopedia liberă - Wikipedia. Enervantele insecte se hrănesc cu frunzele copacilor şi ale legumelor, potrivit aceleiaşi surse. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ionut Cititorul, acum 3965 zile, 11 ore, 4 minute, 28 secunde
Fluturii maronii provin de la Comisia de revizuire a Constituţiei. Dimineaţa, comisia se întruneşte fără Antonescu, el mai avâd o oră de sforărit. Ceilaţi membri ai comisiei dau drumul citeste integral
cove, acum 3965 zile, 11 ore, 50 minute, 47 secunde
ȘI !!!! ce e de făcut ? Purtătoarea de cuvant sau nu știe,sau știe ceva și nu vrea să ne spună ca să ne crutze din shocul dezamăgiri ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.