Ultima oră

IPS Ciprian slujește duminică la Adjud

Valentin Muscă
18 mai 2013 3894 vizualizări
Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei va fi duminică în mijlocul credincioșilor din Adjud.

 IPS Ciprian pare să fi luat în serios situația gravă în care a ajuns Biserica locală din partea de Nord a județului, care a devenit un fel de El Dorado al stilismului și mișcărilor anarhice de tot felul, iar vizita sa arată că semnalele de alarmă trase de jurnalul nostru nu au fost în zadar. De această dată, IPS Ciprian va oficia un serviciu religios la Biserica ”Cuvioasa Paraschiva” din localitate, acolo unde se găsesc până duminică moaștele sfinților martiri protoromâni  Zotic, Atalos, Camasis şi Filipos, descoperite la Niculițel în 1971.

Foto: IPS Ciprian

Prezența arhiepiscopului în municipiul Adjud este o infuzie de oxigen spiritual în comunitățile ortodoxe din fostul Ținut al Adjudului, dezbinate după 1989 din cauza politicii brutale dusă de fosta administrație de la Buzău, prin consilierii săi, care a îngrozit credincioșii din comunele din jurul Adjudului. Coroborată cu procesiunea sfintelor moaște, vizita arhierească poate umple golul spiritual creat în ultimii ani și aduce credincioșii la altarul bisericii strămoșești. (V.M)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Nelu, acum 3985 zile, 53 minute, 49 secunde
A fost o slujba frumoasa, dar lumea a cam lipsit. Cei mai multi s-au inchinat la sfintele moaste si au plecat. Semn ca nici o fata bisericeasca nu i-a impresionat. Pacat, trist dar asta-i realitatea.
Cosmy de la paunesti , acum 3985 zile, 10 ore, 17 minute, 25 secunde
Ar trebui indreptati aia mai cu putere legislativa dar cata putere de impunere au prin judecatorii si parchete atat de putina au putere au al divinitatii.Iata caz real,in zona bisericii cazul de citeste integral
Gheorghe, acum 3985 zile, 14 ore, 30 minute, 27 secunde
De la precedenta slujba pana acum, nu am auzit nici o stire despre vreun sectar ca ar fi venit la biserica ortodoxa, chiar daca a slujit episcopul Ciprian. Ce poate sa faca un om? Mai ales ca este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.