Ultima oră

Oficialii Focşaniului au mers în Franţa de “Săptămana Fraternităţii”

Sorin Tudose
8 mai 2013 855 vizualizări
Francezii şi alţi europeni înfrăţiţi cu Focşaniul ar putea veni la un simpozion în oraşul nostru pentru a ne cunoaşte comunitatea

Consilierii locali Elena Cucu (PNL), Aurel Bacu (PP-DD) împreună cu Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvant al Primăriei, dar şi cu 12 membri ai Ansamblului “Ţara Vrancei” au fost în perioada 1-5 mai în Franţa. Aceştia au participat la manifestarea “Săptămana Fraternităţii”, desfăşurată la Saint Amand les Eaux, Franţa, acolo unde delegaţia focşăneană a fost întampinată cu multă căldură şi ospitalitate. Printre acţiunile ce au avut loc în cadrul evenimentului se numără o expoziţie foto-documentară a fiecărui oraş participant dintre cele şase din diferite ţări. De asemenea, toţi participanţii au depus flori la Monumentul Eroilor din cele două războaie mondiale şi au stat de vorbă despre beneficiile înfrăţirii între oraşe în contextul european.
Manifestarea a fost realizată la iniţiativa primarului oraşului Saint Amand les Eaux, Alain Bocquet, şi a avut ca raţiune invitarea oraşelor înfrăţite cu Saint Amand, dar şi a celor înfrăţite cu acestea, sub deviza: „Prietenii prietenilor mei sunt prietenii mei!” Activităţile derulate cu acest prilej au avut ca scop cunoaşterea reciprocă a oraşelor participante, descoperirea de preocupări comune şi de oportunităţi de colaborare viitoare. Mai mult, iniţiatorul manifestării a propus o extindere a „Săptămanii Fraternităţii” prin realizarea unei astfel de întalniri anuale la nivelul fiecărui oraş din cele participante. În acest sens, participanţii au semnat o declaraţie prin care au propus continuarea şi extinderea relaţiilor de prietenie, urmand ca declaraţia să fie supusă dezbaterii consilierilor locali şi ulterior concretizată dacă va fi acceptată. Grupul de interpreţi de la „Ţara Vrancei” au fost pe placul gazdelor, după cum ne-au spus cei prezenţi la evenimente. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.