Ultima oră

Şapte angajaţi de la ISC Vrancea vor deveni funcţionari publici

Silvia Vrînceanu
11 apr 2013 5306 vizualizări
Guvernul a decis miercuri să reorganizeze instituţia iar Vrancea va avea din nou un Inspectorat Judeţean în Construcţii.Aproape toţi angajatii instituţiei vor fi tranformaţi în funcţionari publici

Şapte din cei opt angajaţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) din Vrancea vor fi tranformaţi în funcţionari publici, potrivit unei decizii luate miercuri de către Guvern, prin care se reorganizează instituţia care verifică legalitatea lucrărilor de construcţii. De asemenea, direcţiile regionale în construcţii se vor transforma în "inspectorate regionale în construcţii" iar compartimentele de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii existente la nivelul judeţelor vor fi din nou "inspectorate judeţene în construcţii", potrivit ordonanţei. Asta înseamnă că unul dintre cei şapte inspectori de la Vrancea va fi numit inspector şef, desigur cel care va avea susţinerea politică a USL. La ora actuală, judeţul Vrancea face parte din Direcţia Regională în Construcţii Sud-Est Constanţa, Dragoş Micu fiind inspectorul cu atribuţii de coordonare. În afara celor şapte inspectori, la ISC Vrancea mai lucrează un expert în relaţii publice, care desfăşoară şi activitate de secretariat. Instituţia a rămas chiar şi fără şofer după suspendarea angajărilor în sistemul bugetar luată de Guvernul Boc pe fondul recesiunii economice şi a împrumuturilor externe. La nivel naţional un număr de 111 inspectori ai ISC sunt detasaţi de la firme private şi aflaţi în situaţii în care pot verifica lucrări efectuate chiar de către aceste firme, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, problema pe care Guvernul susţine că o rezolvă prin transformarea acestora în funcţionari publici. La nivelul inspectoratului din Vrancea nu există nici un angajat aflat în această situaţie, potrivit unor surse din instituţie. Detaşarea în interes de serviciu a angajaţilor unor firme private a fost făcută tot pe fondul blocării angajărilor, potrivit aceloraşi surse. Practic, statutul de funcţionar public va fi acordat pentru acei angajaţi ai ISC ale căror activităţi implică exercitarea prerogativelor "de putere publică", respectiv inspecţii şi amenzi, conform ordonanţei de Guvern. La nivel naţional 702 angajaţi vor deveni funcţionari publici. “În cadrul ISC va fi atat personal angajat cu contract individual de muncă, salarizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cat şi funcţionari publici, prin transformarea posturilor contractuale în funcţii publice specifice, în cazurile în care activităţile desfăşurate implică exercitarea prerogativelor de putere publică", se arată în ordonanţa de Guvern. La finele anului trecut, Guvernul a decis ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să treacă din coordonarea primului-ministru în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de social-democratul Liviu Dragnea, după ce fosta Guvernare a regionalizat instituţia şi a desfiinţat inspectoratele judeţene. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.